REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 30.05.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 30 mai 2013

FINANCIAL TIMES

Elveţia va relaxa normele privind secretul bancar

Elveţia a făcut un pas decisiv pentru rezolvarea disputei cu SUA în privinţa evaziunii fiscale, anunţând un plan de relaxare a normelor secretului bancar, odinioară de neatins, conform Financial Times. Astfel, Elveţia le va permite băncilor să realizeze înţelegeri individuale cu SUA pentru sprijinul americanilor în lupta contra evaziunii fiscale.

Măsura vine după ce UBS, cel mai mare creditor din Elveţia, a recunoscut, în 2009, că a ajutat mii de clienţi să evite plata impozitelor în SUA.

Datoria Alcoa, retrogradată la "junk"

Agenţia de rating Moody's a retrogradat la statutul de "junk" datoria Alcoa, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din lume, compania pierzând gradul de investiţii de care a beneficiat timp de decenii.

France Telecom îşi schimbă numele în Orange

Acţionarii France Telecom au decis, săptămâna aceasta, schimbarea numelui companiei de telefonie în Orange, aşa cum o denumesc deja toţi clienţii săi din întreaga lume, după numele diviziei de telefonie mobilă.

WALL STREET JOURNAL

BHP îşi opreşte expansiunea în sectorul cărbunelui

BHP Billiton Ltd. exclude extinderea în continuare a afacerilor sale miniere, în schimb semnalează posibilitatea vânzării mai multor active, deoarece se concentrează pe reducerea costurilor.

Parlamentul bulgar a aprobat Cabinetul

Parlamentul Bulgariei a aprobat, miercuri, componenţa noului guvern de centru-stânga din ţară, în încercarea de a pune capăt unui impas politic care a durat luni de zile.

UE relaxează ţintele de austeritate pentru şase ţări

Autorităţile Uniunii Europene au propus ieri, pentru Franţa şi alte cinci state, amânarea celor mai dificile cerinţe de austeritate, însă le-a cerut politicienilor din aceste ţări să realizeze o temă neplăcută: reforma pieţelor forţei de muncă, a sistemelor de pensii şi alte programe care ameninţă să stârnească opoziţie internă.

NEW YORK TIMES

Panasonic taie 5.000 de posturi

Panasonic Corp. din Japonia a anunţat că va reduce aproximativ 5.000 de locuri de muncă de la divizia sa de produse auto şi industriale, în încercarea de a-şi consolida marja de profit operaţional în următorii trei ani.

O societate din China preia Smithfield

Shuanghui International Holdings din China preia Smithfield Foods Inc. din SUA, cel mai mare producător mondial de carne de porc, plătind în schimb 3 miliarde lire.

Fiat negociază un credit de 10 miliarde dolari pentru preluarea Chrysler

Compania auto italiană Fiat poartă negocieri pentru obţinerea unui credit de până la 10 miliarde dolari de la mai multe bănci, pentru achiziţia restului pe care nu îl deţine la Chrysler din SUA, conform Bloomberg.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb