R.MOLDOVA - PLAHOTNIUC:  Retragerea de la guvernare - o nouă etapă pentru partidul democrat

V.D.
Internaţional / 17 iunie 2019

 Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc

Liderul Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM) Vlad Plahotniuc precizează, într-o postare pe Facebook că retragerea partidului de la guvernare înseamnă o nouă etapă pentru PDM, în care va lucra mai mult asupra modului de a face politică, el explică absenîa sa din ţară prin nevoia de a-şi pune familia în siguranţă, spunând că Moldova nu este o ţară sigură, "din cauza unora care îşi doresc să o preia cu forţa".

"În opoziţie, dar la fel de puternici! Asta descrie în puţine cuvinte spiritul echipei Partidului Democrat, o echipă care este puternică prin calitatea oamenilor săi, indiferent dacă se află în opoziţie sau la guvernare. Zilele acestea, s-au lansat multe speculaţii şi atacuri, care au avut scopul de a demobiliza echipa noastră, dar, în realitate, ea s-a întărit şi a devenit mai motivată. Decizia de a ne retrage de la guvernare şi a merge în opoziţie înseamnă o nouă etapă pentru PDM, una care ne va permite să putem lucra mai mult asupra modului nostru de a face politică, să lăsăm într-o parte ceea ce nu a funcţionat bine şi să venim cu noi idei şi acţiuni", scrie Plahotniuc.

În ceea ce îl priveşte, spune că are nevoie de o pauză, dar nu pentru a se odihni.

"Ceea ce fac în aceste zile este să lucrez la mai multe planuri, iar cel mai important este cel prin care să reuşim să readucem stabilitatea în Moldova şi liniştea de care cetăţenii au nevoie. În acelaşi timp, am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eşuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare. Copiii mei sunt speriaţi, familia mea este speriată şi nu se simte în siguranţă nicăieri. Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea şi eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente şi să se simtă în siguranţă. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja şi a-mi proteja familia sau oamenii apropiaţi, aşa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o ţară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenţi, dar din cauza unora care îşi doresc să o preia cu forţa", susţine liderul PD.

El relatează că a discutat în aceste zile cu colegii ce trebuie făcut pentru ca Partidul Democrat să activeze cât mai eficient mai departe.

"Am stabilit că vom face o opoziţie activă şi nu vom permite preluarea Republicii Moldova de către grupări de interese din afara ţării. Moldovenii trebuie conduşi din interiorul ţării, nu din afara ei, Moldova trebuie să rămână liberă şi independentă, nu să devină anexa unei alte ţări sau teritoriul, pe care vreun stat îşi face jocurile şi ne umileşte cetăţenii", explică liderul PD.

Conform lui Plahotniuc, decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare a fost luată încă de marţi, însă au dorit să o implementeze prin dialog cu celelalte partide şi într-un mod legitim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb