România ar putea beneficia de reducerea cu 70% a tarifelor la roaming

Tarciziu Tancău
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 aprilie 2007

România ar putea beneficia de reducerea cu 70% a tarifelor la roaming

Comisia pentru Industrie, Tehnologie, Cercetare şi Energie (ITRE) din cadrul Parlamentului European a aprobat în cursul zilei de ieri propunerea europarlamentarului Paul Rubig de reducere a tarifelor la roaming cu aproape 70%. Comisia a adoptat un nivel maxim la roaming de 0,40 euro pe minut pentru apelurile efectuate, şi 0,15 euro pe minut pentru apelurile primite. Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului a votat, în martie, pentru impunerea unor plafoane de 0,50 de euro, respectiv 0,25 de euro pe minut pentru tarifele de roaming.

Iniţiatorul acestui proiect legislativ a declarat: "Tarifele la roaming vor scădea foarte mult. Acesta este un succes major pentru consumatorii europeni şi un semnal pentru industria telecomunicaţiilor din UE."

În acelaşi timp, ITRE a respins amendamentul propus de europarlamentarul grec Katerina Batzeli, care cerea ca reducerea acestor tarife pentru Româ­nia şi Bulgaria să fie întârziate cu doi ani, pe motivul că în aceste ţări sectorul telecomunicaţiilor are nevoie de investiţii masive în scopul dezvoltării reţelelor. Potrivit informaţiilor transmise de Parlamentul European, adoptarea acestui amendament ar fi însemnat o aplicare diferenţiată a legilor Uniunii Europene pentru ţările membre ale Uniunii. Analiştii consideră că în acest fel s-ar fi făcut o discriminare care ar fi contrazis toate demersurile Uniunii realizate până în prezent.

Şi Dan Georgescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, consideră că argumentul adus de europarlamentarul grec, potrivit căruia piaţa de telecomunicaţii din Româ­nia nu este destul de dezvoltată, nu are nicio justificare şi nu se bazează pe fapte reale. "Oricum, planul de limitare a tarifelor de roaming pentru ţările din Uniunea Europeană urmează să mai fie supus dezbaterii de plenul Parlamentului European, iar ce va face Parlamentul e foarte greu de apreciat. Din punct de vedere politic, Comisia are dreptate, era o discrepanţă mult prea mare între ţări în privinţa tarifelor percepute", a mai spus domnul Georgescu.

Decizia finală asupra acestei propuneri legislative va fi adoptată de plenul Parlamentului European, la 12 mai, şi de Consiliul UE al miniştrilor telecomunicaţiilor, care va avea loc la data de 7 iunie, în Luxembourg.

Executivul European urmăreşte să implementeze noile reglementări până în vară, dar procedura legislativă ar putea fi extinsă, determinând o întârziere de până la un an în aplicarea noilor reguli, în cazul în care membrii Parlamentului şi ţările UE nu ajung la un acord privind detaliile legii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb