România are cinci noi staţiuni turistice de interes local

Comunicate de presă / 19 martie 2021

România are cinci noi staţiuni turistice de interes local

Guvernul României a adoptat astăzi, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes local şi pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, promovată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, conform unui comunicat de presă.

În urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, inclusiv prin vizite în teren efectuate de specialiştii din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local alte cinci localităţi şi părţi din localităţi, respectiv comuna Frumosu (jud. Suceava), comuna Mălini (jud. Suceava), municipiul Salonta (jud. Bihor), oraşul Săcueni (jud. Bihor) şi zona de agrement Băile Figa - oraşul Beclean (jud. Bistriţa-Năsăud).

Menţionăm că zona de agrement Băile Figa este Destinaţie Europeană de Excelenţă, premiată în anul 2019 cu locul al III-lea pentru turismul de sănătate şi relaxare, iar localitatea Mălini face parte din două Rute Cultural Turistice, recunoscute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Mai exact, este vorba despre Ruta Cultural Turistică a Caselor Memoriale din Bucovina, dezvoltată pe plan regional şi Ruta Cultural Turistică a Patrimoniului Muzeal din România, dezvoltată pe plan naţional.

Pe termen lung şi mediu, atestarea acestor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes local va crea un impact pozitiv. Prin prisma potenţialului turistic, dar şi a resurselor naturale şi antropice, acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, printr-un punctaj sporit, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influenţând, în consecinţă, şi creşterea circulaţiei turistice, dar şi diversificarea ofertelor.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste staţiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui la creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 95 de interes local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb