Cristian Săndescu din România este unul dintre cei cinci câştigători ai prestigiosului Concurs Internaţional de Reţelistică NetRiders, a anunţat astăzi organizatorul concursului, Cisco, lider mondial în echipamente pentru telecomunicaţii. Concursul s-a desfăşurat online în data de 9 iulie, simultan în 24 de ţări, şi s-a bucurat de participarea a 70 de candidaţi.
Ceilalţi câştigători sunt din Ungaria, Slovenia, Croaţia şi Bulgaria. Cei cinci vor fi premiaţi de Cisco cu o vizită de documentare în Silicon Valley, la San Jose, în ianuarie 2009. Acestia vor petrece o săptămână la sediul Cisco, unde se vor întâlni cu directori, ingineri de sistem şi experţi Cisco, care le vor răspunde la întrebări şi le vor oferi informaţii cu privire la domeniile lor de interes. De asemenea, vor avea ocazia de a se întâlni cu partenerii Cisco şi cu reprezentanţi ai altor mari jucători din industria IT.
În vârstă de 21ani, Cristian Săndescu studiază în prezent la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnică din Bucureşti. A făcut primul pas pentru o carieră IT în timpul liceului, când a obţinut certificarea CCNA, pentru ca mai apoi să-şi continue pregătirea in domeniul reţelelor de telecomunicaţii, în cadrul Cisco Networking Academy. Astfel, a continuat sa obţină atât certificări de nivel profesional in reţelistică (BSCI, BCMSN, ISCW, CCAI) cât şi alte certificări importante, precum: MCP (Microsoft Certified Professional), RHCE (RedHat Certified Engineer), CEH (Certified Ethical Hacker). În prezent ocupă poziţia de Consultant la Cabinetul Calin Tatomir.
"NetRiders creează o nouă dimensiune a Networking Academy. Concursul este în sine o experienţă fascinantă, oferind un bun prilej de a îţi demonstra abilităţile într-un mediu competitiv", a declarat Cristian Săndescu la sfârşitul concursului.
Prima ediţie a competiţiei NetRiders a strâns peste 70 dintre cei mai buni studenţi din 24 de ţări devenind astfel cel mai mare concurs Networking Academy. Concurenţii au participat la un test teoretic, o probă de laborator constând în configurarea unei topologii complexe şi o simulare de apel telefonic pentru acordarea de asistenţă tehnică pe o temă specifică.
Prin organizarea Concursului Internaţional de Reţelistică NetRiders, Cisco continuă să se implice activ în formarea de specialişti în domeniul IT&C, căutând să identifice tineri pasionaţi de informatică, pe care îi încurajează să îşi continue pregătirea în vederea obţinerii de performanţe şi în viitor. Iniţiativa are o relevanţă deosebită mai ales în condiţiile unui deficit prognozat de specialişti în tehnologii de comunicaţii pe piaţa europeană, estimat pentru România la 9 700 de persoane în anul 2008, conform unui studiu IDC (International Data Corporation).
Cisco Networking Academy are o tradiţie de 10 ani în instruirea studenţilor din întreaga lume în domeniul reţelelor şi în formarea de viitori specialişti IT&C. Bogdan Constantinescu, General Manager, Cisco România, a declarat: "În cel de-al doilea deceniu de funcţionare a Networking Academy, accentul s-a pus pe pregătirea studenţilor în vederea intrării pe piaţa locurilor de muncă. Analiza decalajelor privind abilităţile profesionale şi feedback-ul primit de la clienţi indică o lipsă acută a tehnicienilor specializaţi în reţele în întreaga Europă. Aceste decalaje se vor mări dacă nu instruim şi nu recrutăm persoanele potrivite încă de pe acum. Competiţii de tipul NetRiders reprezintă şansa de a scoate în evidenţă talentul studenţilor Cisco Networking Academy şi de a realiza contactul dintre aceştia şi eventualii angajatori."
La Concursul Internaţional de Reţelistică NetRiders au participat Africa de Sud, Arabia Saudită, Austria, Belgia, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Egipt, Elveţia, Germania, Franţa, Italia, Kenya, Maroc, Marea Britanie, Nigeria, Republica Moldova, România, Rusia, Senegal, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Ungaria.