România, locul 3 în Europa la plăţile digitale în domeniul transportului public

A.P.
Companii / 8 aprilie 2021

România, locul 3 în Europa la plăţile digitale în domeniul transportului public

Deţinătorii de carduri Visa au realizat în luna decembrie, anul trecut, aproximativ 900.000 de tranzacţii contactless pentru plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun la nivel naţional, ceea ce plasează România pe locul 3 în Europa în privinţa utilizării plăţilor digitale în domeniul transportului public, potrivit unui comunicat al Visa.

România este devansată în clasamentul european doar de Marea Britanie şi de Polonia, fiind urmată la mare distanţă de Italia şi Franţa, ceea ce demonstrează avansul puternic al plăţilor electronice din ţara noastră şi o schimbare a comportamentui de plată al românilor care au înţeles avantajele tehnologiilor de plăţi şi au încredere să le folosească. De asemenea, Compania de Transport Public Cluj-Napoca şi Metrorex se află în top 10 companii din sectorul transportului în Europa în funcţie de numărul plăţilor digitale efectuate de călători.

Oriunde în lume, posibilitatea de a plăti contactless pentru transportul public nu mai este doar un avantaj, ci o necesitate, deoarece reprezintă o soluţie sigură în contextul pandemiei Covid-19 şi nu numai. În România, plăţile contactless cu orice card bancar sau cu telefonul mobil sunt posibile în prezent în sistemele de transport public din 15 oraşe, respectiv Arad, Baia-Mare, Buzău, Cluj, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa, Sibiu, Sighişoara, Timişoara şi Bucureşti. În capitală, călătorii îşi pot achita biletul cu ajutorul cardului bancar atât la metrou, la porţile de acces din cele peste 60 de staţii, cât şi la validatoarele din mijloacele de transport în comun STB de suprafaţă (în noile autobuze şi tramvaie).

Oraşele care au introdus tehnologia ce permite plata biletelor de călătorie cu ajutorul cardurilor contactless direct în mijloacele de transport acoperă aproximativ o treime din populaţia României, respectiv şase milioane de locuitori. Multe dintre acestea sunt oraşe turistice care oferă vizitatorilor străini o experienţă îmbunătăţită de călătorie cu transportul public, prin eliminarea biletelor de hârtie şi a timpului de aşteptare la cozi.

"Pe măsură ce populaţia urbană creşte, transportul în comun este supus presiunii de a deplasa cât mai mulţi oameni prin sistem, cât mai rapid cu putinţă. Tehnologia contactless oferă o experienţă de călătorie mai bună, reducând timpii de aşteptare la case sau la automatele de bilete, simplificând procesul de plată şi, în consecinţă, reducând aglomeraţia.

Observăm un interes tot mai mare din partea autorităţilor privind utilizarea plăţilor electronice în transportul public urban şi suntem în curs de implementare a încă trei proiecte în alte oraşe, iar în acelaşi timp avem discuţii cu multe alte autorităţi care doresc să meargă în această direcţie. În contextul pandemic actual, consumatorii sunt în continuare îngrijoraţi în legătură cu utilizarea mijloacelor de transport în comun. De aceea, suntem bucuroşi că există o asemenea deschidere din partea autorităţilor locale care au înţeles beneficiile introducerii plăţilor electronice în sistemul de transport public şi au făcut paşi importanţi în modernizarea infrastructurii de plăţi. Prin urmare, experienţa de călătorie va fi îmbunătăţită prin reducerea aglomeraţiei, dat fiind că plăţile contactless sunt o alternativă mai rapidă decât achiziţionarea biletelor de hârtie sau plata cu numerar. În plus, călătorii care fac plăţi mobile sunt protejaţi de una dintre cele mai avansate tehnologii de securitate, ceea ce înseamnă că acesta este cel mai sigur mod de a plăti pentru a ajunge de la punctul A la B", a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Reţeaua de acceptare a plăţilor cu cardul în transportul în comun s-a extins anul trecut la peste 7.700 de terminale, iar numărul de tranzacţii a crescut de 2.3 ori în decembrie 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019 . Dintre oraşele care au introdus plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, Cluj, Sibiu, Iaşi, Timişoara contribuie la creşterea lunară a tranzacţiilor cel mai mult, iar din urmă vin puternic oraşe de mărime medie, precum Buzău, Ploieşti, Piteşti.

Rapiditatea şi uşurinţa plăţilor contactless sunt mult apreciate de deţinătorii de carduri Visa din România, care plătesc acum în mai mult de 9 din 10 cazuri contactless. În plus, îi ajută pe operatorii de transport să scadă costurile operaţionale cu gestionarea numerarului.

Dezvoltarea mobilităţii urbane este esenţială pentru viitorul transportului şi contribuie la revenirea economică a oraşelor, iar Visa colaborează cu autorităţile, operatorii de transport şi partenerii săi pe plan international pentru introducerea sistemelor de plată contactless în reţelele de transport urban din întreaga lume. În prezent, peste 500 de proiecte de mobilitate urbană sunt implementate cu sprijinul Visa la nivel global, iar interesul autorităţilor faţă de astfel de iniţiative este în continuă creştere, în pofida restricţiilor şi a perioadelor de carantină.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb