România, promovată în SUA ca destinaţie de top

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Turism / 22 octombrie

România, promovată în SUA ca destinaţie de top

English Version

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a organizat, săptămâna trecută, un tur de informare pentru nouă companii de turism din Statele Unite ale Americii, cu scopul de a promova România ca destinaţie de interes pe piaţa americană. Această iniţiativă a avut loc în contextul unei creşteri semnificative a turismului global post-pandemie, România înregistrând o creştere de peste 25% a numărului de turişti americani în 2023, conform Institutului Naţional de Statistică.

Explorarea unor destinaţii cheie

Itinerariul a inclus unele dintre cele mai reprezentative obiective turistice din România, punând accent pe atracţiile istorice şi naturale din Transilvania. Printre acestea s-au numărat Salina Turda, Cetatea Alba Carolina şi Castelul Corvinilor, toate evidenţiind patrimoniul cultural şi frumuseţea naturală a regiunii. În plus, turismul balnear, cu tradiţii milenare, a fost promovat prin vizite la Geoagiu Băi, unde participanţii au explorat ruinele băilor romane de la Germisara şi faimoasa cascadă Clocota. Oraşe culturale precum Cluj-Napoca, Sibiu şi Bucureşti au fost, de asemenea, incluse pe lista destinaţiilor promovate, oferind o imagine completă a bogăţiilor culturale ale României. Itinerariul a fost completat de castelele din Valea Prahovei, o regiune renumită pentru peisajele sale montane şi atracţiile sale istorice.

Destinaţie în creştere pentru turismul american

România devine tot mai atractivă pentru turiştii americani, iar vizita de informare a companiilor de turism din SUA reprezintă un pas important în consolidarea acestei tendinţe. Potrivit MEAT, în 2023, aproximativ 218.000 de americani au vizitat România, faţă de 173.000 în 2022, iar SUA s-a clasat pe locul al patrulea în topul pieţelor externe de unde provin turişti în România. În 2023, un număr record de 98,46 milioane de americani au călătorit în afara graniţelor SUA, iar conform estimărilor, cheltuielile turistice ale acestora vor creşte semnificativ în următorii ani, de la 108,81 miliarde dolari în 2024 la 422,26 miliarde dolari până în 2034. România doreşte să profite de această evoluţie pozitivă pentru a atrage cât mai mulţi turişti americani, promovând atât turismul cultural şi balnear, cât şi potenţialul natural şi istoric al regiunilor sale. Această acţiune este parte a eforturilor continue ale MEAT de a consolida poziţia României pe piaţa turistică americană şi de a atrage noi fluxuri de turişti din Statele Unite, contribuind astfel la creşterea economică şi la dezvoltarea durabilă a sectorului turistic din România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb