România şi Germania vor să colaboreze pentru construirea unui avion

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 19 iulie 2010

Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale (INCAS) din Bucureşti şi instituţia similară din Germania intenţionează să încheie un parteneriat în vederea dezvoltării unui avion pentru zboruri regionale, proiect în care vor să atragă şi alte state europene.

"Nu ştiu exact când vom semna acordul, momentan doar îl promovăm. Dacă vrem să facem ceva împreună şi cu alte ţări membre ale Uniunii Europene, cred că va trebui să îl semnăm până în vara anului viitor", a declarat, vineri, Joachim Szodruch, preşedintele pentru aeronautică al Deutsches Zentrum für Luft (Centrul Aerospaţial German), preluat de Mediafax.

Avionul, destinat zborurilor regionale, va fi proiectat cu o capacitate de circa 50 de pasageri şi va putea să zboare la altitudini de 12.000-13.000 de metri.

Statele care vor dori să facă parte din proiect pot contribui cu piesele necesare construcţiei aparatului, fabricate pe teritoriul acestora.

Din România pot participa cu piese, precum componente pentru fuselaj şi pentru trenuri de aterizare, IAR Braşov, "Avioane" Craiova, "Aerostar" Bacău şi "Romaero".

"Nu vrem să facem concurenţă companiei < Airbus > sau altcuiva, ci vrem să umplem un gol, să oferim un produs care nu există pe piaţă. < Airbus > poate să ne fie chiar partener. De asemenea, nu există o decizie de includere sau excludere a unui stat", a spus directorul general al INCAS, Cătălin Nae.

La începutul lunii iunie, o delegaţie română formată din reprezentanţi ai INCAS şi al companiilor din industrie a fost în Berlin pentru discuţiile preliminare în vederea încheierii parteneriatului pentru a atrage companiile aviatice într-un consorţiu internaţional care să producă avionul.

Discuţiile au vizat identificarea unui plan şi a unui calendar pentru implementarea proiectului. Până la sfârşitul anului, proiectul va fi depus la Comisia Europeană pentru atragerea de fonduri în vederea realizării unui demonstrator tehnologic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb