ROMANIACURATA.RO: Nouă persoane publice vor să renunţe la titlul de doctor

S.A.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 8 iulie 2016

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea

Ministrul Educaţiei: "Nu se poate renunţa la doctorat"

Fostul ministru de interne Radu Stroe, fostul ministru al Apărării Mihai Stănişoară, procurorul general adjunct al României, Bogdan Licu, fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate al lui Traian Băsescu, Daniel Moldoveanu, fostul şef al Comisiei parlamentare de control al SIE Romeo Raicu, fostul ministru al Economiei în Guvernul Ponta Mihail Tudose, fostul primar al Sectorului 2 din Bucureşti Neculai Onţanu, fosta secretară a ex-ministrului de interne Gabriel Oprea Adela Loredana Popescu, nepoata lui Gabriel Oprea şi fosta avocată a lui Victor Ponta, Loredana Radu, au făcut cereri de renunţare la titlul de doctorat obţinut la Academia Naţională de Informaţii a SRI, scrie site-ul RomaniaCurata.ro.

Cei 9 au cerut să renunţe la titlurile de doctor după ce jurnalista Emilia Şercan i-a acuzat de plagiat pe o parte dintre ei, cu probe, în cadrul unor investigaţii de presă.

Academia Naţională de Informaţii (ANI) a SRI a încercat să pună batista pe ţambal spunând că, din moment ce toţi aceşti doctori au făcut cerere de renunţare la titlul universitar, analiza acuzaţiilor de plagiat şi-a pierdut obiectul, nu se mai impune, mai scrie sursa citată.

ANI a SRI şi SRI nu au răspuns nici până astăzi, deşi cererile de solicitare de informaţii în baza legii 544/2001 au fost formulate de RomaniaCurata.ro încă din 18 iunie. Puteţi citi aici detalii.

Noul ministru al Educaţiei Mircea Dumitru a explicat astăzi că nu le poate fi retras titlul de doctorat celor care au făcut cerere în această privinţă, informează Digi24.

Potrivit regulamentului, ei trebuie să aştepte ca Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să se pronunţe asupra existenţei sau inexistenţei unui malpraxis academic în tezele de doctorat.

"Noul regulament prevede că trebuie să aştepte să se pronunţe CNATDCU asupra existenţei sau inexistenţei unui malpraxis academic în tezele de doctorat. Pentru moment, regulamentul aşa cum e nu ne permite ca doar pe baza unei renunţări unilaterale să putem retrage titlurile", a spus Mircea Dumitru.

Ministrul a subliniat că nici în situaţia în care doctorandul ar recunoaşte că a plagiat nu ar putea fi retras titlul de doctor fără un verdict din partea CNATDCU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb