ROMEPS a iniţiat o serie de webinarii pentru profesioniştii din construcţii şi pentru beneficiarii finali

S.B.
Companii / 27 mai 2020

ROMEPS a iniţiat o serie de webinarii pentru profesioniştii din construcţii şi pentru beneficiarii finali

ROMEPS a iniţiat, începând din 21 mai, o serie de webinarii săptămânale care se adresează atât profesioniştilor din construcţii, dar şi beneficiarilor finali. Ideile şi conceptele analizate şi explicate se referă deopotrivă la necesitatea repornirii la capacitate maximă a construcţiilor, cât şi la nevoia continuării investiţiilor, în special după criza COVID - 19, cu atât mai mult cu cât sectorul construcţiilor se află în centrul relansării economice.

Prima ediţie i-a avut ca invitaţi pe Vlad Voiculescu, co-fondator MagicCamp, şi Mădălin Enache, inginer şi general manager PROMET CONS, fiind găzduită de directorul executiv ROMEPS, Mihail Cătălin Ştefan.

În cadrul dezbaterii, Vlad Voiculescu a vorbit despre toate proiectele "Magic", de la principiul iniţial până la transformarea lor în realitatea de astazi: "Totul a pornit de la o idee care vine de peste ocean, de la Paul Newman, care a fondat prima tabără pentru copiii bolnavi de cancer, extinsă mai apoi într-o reţea globală, denumită Serious Fun. Asta fac şi taberele Magic Camp - iau în serios distracţia, începând cu 2014 şi pentru mult timp de acum încolo. Extinderea noastră a fost una continuă şi progresivă, pornind de la nevoile acestor copii: de la proiectul Magic Box, până la Magic Home, care înseamnă, astăzi, mai bine de 20 de case, în oraşele mari din România, dar şi la Viena şi Chişinau."

Magic Home este un proiect în care ROMEPS a fost onorat sa fie implicat, participând cu toată deschiderea şi entuziasmul pe care fondatorii Magic, împreună cu întreaga echipa, le inspiră şi le transmit prin generozitatea şi energia lor.

Prezent în cadrul aceleiaşi întâlniri, inginerul Mădălin Enache, project managerul Magic Home Fundeni, a analizat lucrările de construcţie din punct de vedere tehnic, ca model de bună execuţie: "După 9 luni în care am aşteptat autorizaţia ISU, sprijinul ROMEPS a venit exact atunci când era mai mare nevoie. Aveam multe elemente care nu corespundeau pe faţadă, iar contribuţia voastră a venit, în special, prin prisma proiectului, datorită cerinţelor ISU, care ne obligau să asigurăm un termosistem cu clasă de reacţie la foc. În ceea ce priveşte standardul de casă pasivă pe care construcţia îl atinge, acest lucru a devenit posibil datorită faptului că faţadele au fost placate cu EPS de 15 cm, deşi, pe alocuri, casa este placată şi cu polistiren expandat de 20cm. Consumurile energetice sunt reduse atât iarna, cât şi în această perioadă, iar vara, datorită faptului că avem un termosistem cu o grosime nemaiântalnită, deşi una de dorit, se asigură confortul necesar locuirii."

Referindu-se la perioada pe care România o traversează şi la contextul economic actual, invitaţii ROMEPS au vorbit şi despre necesitatea eficientizării energetice la nivelul ţării noastre. Astfel, Vlad Voiculescu consideră că este un subiect care trebuie să fie "sus, pe agenda tuturor, de la simplii cetăţeni, care se gândesc cum să îşi eficientizeze cheltuielile, într-o perioadă în care veniturile vor scădea, dacă nu au scăzut deja, până la nivel politic, al autorităţilor publice, naţionale şi locale. Şi asta din două perspective: pe de o parte, perspectiva costului şi pe de altă parte din perspectiva mediului înconjurator. Pentru că cea mai ieftină energie nu este energia verde, ci este energia pe care nu o mai consumi. Să investeşti în termoizolare însemană să îţi reduci consumul de energie termică. Şi pentru orice clădire am face un calcul, acesta arată că în câţiva ani îţi recuperezi investiţia. Şi sunt puţine investiţii pe lumea asta pe care le putem recupera în atât de scurt timp. Investiţia în izolarea casei parinteşti de la Brăneşti, pe care am realizat-o acum 15 ani, am recuperat-o în 6,7 ani. Iar diferenţa la facturi s-a văzut imediat. Am făcut termoizolarea încă de la început, am investit cu cap şi ne bucurăm în continuare de confortul pe care îl oferă."

Din perspectiva inginerului constructor, Mădălin Enache consideră că "fabrica aceasta, numita construcţii, nu ai cum să o opreşti", indiferent de provocările apărute de-a lungul timpului, raportându-ne inclusiv la această perioadă. "Nu poţi spune STOP, astăzi ne oprim. Meseria mi-a demonstrat de-a lungul timpului că teoria pe care am dezvoltat-o este una corectă: în general, noi proiectăm o casă pentru o exploatare de 50 de ani. Ce facem dacă o termoizolăm? Reducem costuri. Investiţia în termoizolare ar trebui să devină o prioritate pentru constructori întrucât confortul general al unei case este dat de o anvelopare cu un sistem complet şi complex. Mentenanţa se reduce semnificativ. ROMEPS garantează produse de o anumită calitate. O dată prin certificatul de calitate de la producător, iar mai apoi prin declaraţia de performanţă. Renovările şi reabilitările de locuinţe vechi au demonstrat rezistenţa în timp a polistirenului expandat. Totul se reduce la respectarea unor timpi de punere în operă a materialelor, a unor timpi de aplicare. Iar fiecare 2cm - 3cm de polistiren expandat în plus contează pentru că, în 5 - 6 ani, recuperarea costurilor de termoizolare este una certă."

Webinarul ROMEPS "Business Ergonomics" va avea loc săptămânal, în fiecare joi, cu invitaţi atât din mediul privat, cât şi din mediul public.

"Ne dorim să asigurăm platforma de comunicare, conexiunea dintre mediul privat şi factorii decizionali de la nivelul autorităţilor competente. Întâlnirea de săptămâna trecută a fost una extrem de interesantă şi de mobilizatoare pentru noi, atât din punct de vedere al invitaţilor, cât şi al feedback-ului pe care l-am primit ulterior. Simţim nevoia autentică a antreprenorilor, în special din domeniul construcţiilor, de a recepţiona informaţii din piaţă şi de a comunica eficient cu autorităţile, astfel încât repornirea economiei să fie una de profunzime. Iar reconstrucţia României după perioada pandemiei înseamnă, înainte de toate, planuri şi strategii bine definite. ROMEPS rămâne alături de parteneri, asigurându-i în continuare de profesionalism şi implicare. Pentru că depinde de noi toţi, de solidaritatea şi unitatea noastră, să punem din nou România în mişcare.", a declarat Mihail Cătălin Ştefan, Director Executiv ROMEPS.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bravo. Felicitari! Un exemplu de oameni care se implica.

    Felicitari Bursa pentru genul acesta de articole!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb