Romgaz are de recuperat de la ANAF 244 milioane de lei

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 20 decembrie 2017

Romgaz are de recuperat de la ANAF 244 milioane de lei

Romgaz a declarat şi achitat accize în valoare de 224 milioane lei, pentru perioada 2010-2016, care figurează în evidenţa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) sub formă de creanţe fiscale, de recuperat de către societate, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a anunţat că va efectua demersuri în perioada următoare pentru recuperarea acestor sume sau compensarea cu alte obligaţii fiscale.

Romgaz a primit, luni, Raportul de inspecţie fiscală de la ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, ca urmare a finalizării inspecţiei fiscale având ca obiect accizele.

Reprezentanţii companiei au transmis: "Având în vedere prevederile legale în vigoare, echipa de inspecţie fiscală a concluzionat faptul că în cazul consumului tehnologic de gaz natural utilizat de către Romgaz pentru menţinerea capacităţii de a produce, de a înmagazina, de a transporta şi de a distribui gaze naturale, accizele nu devin exigibile.

Menţionăm faptul că Romgaz a calculat, declarat şi achitat accize aferente consumului tehnologic pentru perioada 2010 - 2016 în valoare totală de 244 milioane lei şi care figurează în evidenţa ANAF ca şi creanţe fiscale, de recuperat de către societate".

În notele explicative la situaţiile financiare individuale interimare pentru perioadele de nouă luni şi trei luni încheiate la 30 septembrie 2017, compania a prezentat această inspecţie ca fiind o contingenţă, rezultatul nefiind afectat la acel moment de posibilitatea soluţionării favorabile a inspecţiei fiscale, potrivit raportului citat.

Romgaz a anunţat, în iunie, că este obligat să dea în judecată ceilalţi producători de gaze din România, furnizorii de pe această piaţă, Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE), transportatorul de gaze Transgaz, precum şi pe proprii săi angajaţi, pentru a pune în practică o decizie a Curţii de Conturi, care a cerut companiei să recupereze prejudiciul de 160 de milioane de lei.

Curtea a constatat că societatea a livrat în perioada 2013-2014 gaze naturale pe piaţa reglementată peste cantitatea pe care ar fi fost obligată să o livreze, potrivit legislaţiei. Preţul de livrare pe piaţa reglementată era mai mic decât cel de pe piaţa liberă.

Compania a contestat raportul Curţii de Conturi.

Romgaz trebuia să ducă la îndeplinire decizia Curţii de Conturi până la 15 decembrie 2017, în caz contrar putând exista consecinţe penale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb