ROMPETROL: Prima benzinarie din Romania alimentata din surse regenerabile

A.M.
Companii / 19 iulie 2018

Prima benzinarie din Romania alimentata din surse regenerabile

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International, a finalizat recent dotarea primei benzinarii Rompetrol cu panouri solare de mare capacitate, o premiera pentru Romania si regiunea Marii Negre, conform comunicatului de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

"Este o idee pe care o analizam de cel putin 3 ani, dar care a devenit viabila o data cu evolutia tehnologica si tinand cont de factori precum suprafata necesara, costuri/investitii, randamente, eficienta si nu in ultimul rand, a legislatiei in domeniu. Este un proiect pilot, care ne va oferi toate informatiile necesare pentru o posibila extindere a acestuia si la alte statii Rompetrol din Romania." declara Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International si Director General al Rompetrol Downstream.

Locatia aleasa pentru implementarea acestui proiect a fost statia Rompetrol situata pe soseaua de centura a Capitalei si in apropierea depozitului de carburanti din localitatea Mogosoaia.

In 2013, aceasta statie a devenit laboratorul in marime naturala a companiei, unde a fost dezvoltat si testat noul concept al statiilor Rompetrol (ambianta, combinatie culori, mod comunicare, etc). Conceptul lansat la finele lui 2013 defineste in prezent retelele de distributie carburanti Rompetrol din Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Georgia, se mai arată în comunicat.

"Prin implementarea acestui proiect, ne asteptam ca circa 42% din necesarul energetic al statiei sa fie asigurat din surse regenerabile, ceea ce ar genera si o reducere cu circa 30% a emisiilor de CO2. De exemplu, sistemul a produs in luna mai circa 4.600 KWh, cu o medie zilnica de 148 KWh - consumul unei combine frigorifice de clasa A+++ intrun an de zile" adauga Rusnac.

Solutia tehnica adoptata pentru statia Mogosoaia a vizat dotarea in principal cu o centrala electrica foltovoltaica (CEF) formata din 60 de panouri (suprafata totala panouri - 141,2 mp, suprafata teren dispunere panouri - 800 mp, putere totala panouri - 21 kWp), care a fost racordata la reteaua electrica prin intermediul postului de transformare de medie tensiune al depozitului Rompetrol.

Cu o durata de viata de minim 25 de ani, centrala are o putere maxima de 20 KVA si este dimensionata astfel incat energia produsa fie consumata integral in statia de distributie carburanti. In cazul in care consumul de energie electrica al statiei va fi in unele momente mai mic decat media puterilor minime (stabilite in faza de proiectare/studiu), atunci exista posibilitatea ca aceasta sa fie folosita pentru depozitul Mogosoaia sau sa fie livrata in sistemul national.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb