"Rompetrol Well Services" trece de la pierdere la profit

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 august 2005

"Rompetrol Well Services", companie membră a "Grupului Rompetrol", a realizat în primul semestru al anului 2005 venituri totale de peste 270 miliarde lei, în timp ce în perioada similară a anului trecut acestea au fost de 198,57 miliarde de lei. Cifra de afaceri de 266,6 miliarde lei realizată în primele şase luni ale anului curent este în creştere cu aproximativ 40% faţă de nivelul din perioada similară din 2004. La acestea se adaugă un profit net de 38 miliarde lei, comparativ cu pierderea de 19,48 miliarde de lei din primul semestru 2004.

Surse din cadrul societăţii menţionează: "Aceste rezultate au fost influenţate, în principal, de creşterea investiţiilor în domeniul extracţiei de petrol şi gaze, ca urmare a trendului pozitiv al cotaţiilor la ţiţei pe piaţa mondială".

În primele şase luni, compania, care este principalul furnizor de servicii speciale din domeniul extracţiei de petrol şi gaze românesc (operaţiuni de cimentare, consolidare şi împachetări, stimulări, testare, tubări la sonde etc.) a încheiat 75 de contracte, în valoare de peste 77 miliarde lei, în care ponderea o deţin cele de prestări servicii. De asemenea, societatea a achitat în primele şase luni peste 67 miliarde lei la bugetul consolidat de stat, la bugetele locale şi fondurile speciale, achitîndu-şi în mod ritmic datoriile (curente şi eşalonate).

Însă interpretarea generală a acestor rezultate financiare trebuie să ţină cont de schimbările înregistrate pe segmentul de piaţă al serviciilor speciale din domeniul petrolier, aflat în des-creştere continuă. "Pentru a contracara această tendinţă, cu impact major în valoarea veniturilor din activitatea de bază, strategia companiei se concentrează în prezent pe creşterea calităţii serviciilor la preţuri competitive, pe extinderea activităţilor în străinătate şi încheierea unor parteneriate cu firme importante de peste hotare", ne-a declarat reprezentantul societăţii.

"Alocarea raţională şi eficientă a resurselor s-a evidenţiat, de altfel, în creşterea productivităţii muncii, care s-a dublat în acest an faţă de 2002", menţionează sursa citată. De asemenea, reprezentanţii societăţii consideră că "Pentru semestrul al doilea al anului în curs prognozăm o uşoară scădere a pieţei interne, determinată de reevaluarea programelor de dezvoltare a unora dintre clienţii noştri importanţi". La nivel general, însă, managementul "Rompetrol Well Service" creează premisele valorificării eficiente a resurselor proprii, astfel încît pe termen mediu şi lung societatea să îşi dezvolte cifra de afaceri şi să extindă gama de servicii pe piaţa internă şi pe cea externă.

Pe plan intern, există premisele realizării integrale a programului de investiţii pentru anul 2005, de aproximativ 2 milioane de dolari, menţionează aceleaşi surse. Punerile în funcţiune a obiectivelor proprii de inves-tiţii au depăşit 1 milion de dolari în primul semestru 2005, din care 72% au reprezentat obiective cu ciclu lung de fabricaţie, începute în 2004.

Pe plan extern, "Rompetrol Well Services" îşi continuă strategia de consolidare şi extindere a activităţii cu concentrare pe cele două zone geografice de interes major: zona Mării Caspice şi Orientul Mijlociu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb