Romsilva a demarat acţiunea de delimitare a parcurilor naţionale pe care le administrează

A.M.
Companii / 29 august 2019

Romsilva a demarat acţiunea de delimitare a parcurilor naţionale pe care le administrează

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a iniţiat materializarea celor 22 de parcuri naţionale şi naturale aflate în administrarea sa, prin marcarea acestora cu semne specifice pentru educaţia turiştilor şi pentru o mai bună înţelegere a diferenţelor privind limitele zonării interne, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Semnele distinctive pentru zonarea internă a parcurilor naţionale şi naturale, precum şi pentru rezervaţiile naturale şi monumentele naturii, au fost stabilite de către Comisia Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române şi agreate de către autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului, acestea având dimensiunile standard stabilite prin HG nr. 230/2003 pentru limitele parcurilor naţionale şi naturale.

Astfel, zona cu protecţie strictă (ZPS) va avea ca semn un pătrat galben, înconjurat de o bandă roşie, zona de protecţie integrală (ZPI) va avea un pătrat albastru, înconjurat de o bandă albă iar zona rezervaţie naturală/monument al naturii - un pătrat galben, înconjurat de o bandă albă.

Limitele parcurilor naţionale şi ale parcurilor naturale sunt marcate în teren, în conformitate cu HG nr. 230/2003, prin aplicarea unui semn distinctiv, stabilit de către Comisia Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, respectiv un pătrat roşu cu laturile între 10 şi 15 centimetri, înconjurat de o bandă albă având laturile între 2 şi 4 centimetri. Acest semn este aplicat de către administraţiile parcurilor naţionale şi naturale la distanţe între 50 şi 200 metri.

Zonarea internă a parcurilor naţionale şi naturale este alcătuită din: zona cu protecţie strictă (ZPS) care are statut de ,,rezervaţie ştiinţifică" şi in interiorul acesteia sunt permise doar desfăşurarea activităţilor de cercetare, educaţie ecologică şi ecoturism; zona de protecţie integrală (ZPI) cuprinde cele mai valoroase bunuri ale patrimoniului natural din interiorul parcului; zonele - tampon sau zonele de conservare durabilă în cazul parcurilor naţionale; zonele - tampon sau zonele de management durabil în cazul parcurilor naturale; zone de dezvoltare durabilă a activităţilor umane (ZDD) permite desfăşurarea activităţilor de investiţii/dezvoltare, cu prioritate cele de interes turistic, dar cu respectarea principiului de utilizare durabilă a resurselor naturale şi de prevenire a oricăror efecte negative semnificative asupra biodiversităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb