Rosneft şi partenerii au finalizat preluarea companiei Essar Oil din India

Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2017

Compania Essar Oil a anunţat, ieri, că a finalizat vânzarea activelor sale din India către un consorţiu condus de grupul petrolier rus Rosneft, în schimbul sumei de 12,9 miliarde de dolari, finalizare care vine la 10 luni de la anunţarea acestei tranzacţii în data de 15 octombrie 2016 cu ocazia summitului BRICS de la Goa, informează Reuters, conform Agerpres.

La rândul său, Rosneft, companie controlată de statul rus, a informat că a finalizat cu succes tranzacţia privind preluarea a 49,13% din acţiunile Essar Oil Limited. Separat, un consorţiu de investiţii compus din traderul elveţian Trafigura şi compania rusă United Capital Partners (UCP) a încheiat la rândul său o tranzacţie privind preluarea unui pachet separat de 49,13% din acţiunile Essar, a adăugat Rosneft.

"Împreună cu partenerii notării intenţionăm să sprijinim compania să îşi îmbunătăţească în mod semnificativ performanţele financiare şi, pe termen mediu, să adopte o strategie de dezvoltare a activelor", a declarat directorul general al Rosneft, Igor Sechin.

Această tranzacţie întăreşte legăturile dintre cel mai mare producător mondial de petrol şi ţara cu cea mai rapidă creştere a consumului de combustibil, ajutând totodată Rosneft să intre pe piaţa distribuţiei de combustibili din India. Essar Oil are o rafinărie cu o capacitate de procesare de 400.000 de barili pe zi la Vadinar, pe coasta de Vest a Indiei, şi de asemenea distribuţie carburanţi printr-o reţea de 3.000 de benzinării din India.

La finele săptămânii trecute, unele surse citate de Reuters informau că grupul CEFC China Energy poartă discuţii pentru preluarea unei participaţii la gigantul petrolier Rosneft, iar oficiali ai ambelor companii s-au întâlnit în acest sens în ultimele două luni.

Potrivit Reuters, deocamdată nu este clar cât de mult va investi CEFC în Rosneft şi nici dacă societatea chineză va achiziţiona acţiuni existente sau noi emise de Rosneft.

O sursă apropiată de Rosneft a declarat că grupul rus ar fi dispus să vândă către CEFC o participaţie la divizia sa de retail, care include aproape 3.000 de benzinării şi 150 de centre mari de depozitare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb