Rottaprint a exportat în trei noi pieţe în ultimul an, produsele tipografiei ajungând în 13 ţări

G.D.
Companii / 16 mai 2022

Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint

Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint

Rottaprint a înregistrat în 2021 o creştere a exporturilor de 5%, comparativ cu anul precedent. Pentru anul în curs, compania estimează o evoluţie constantă a exporturilor, de acelaşi procent, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în 2021, Rottaprint a exportat în trei pieţe noi: Croaţia, Letonia şi Marea Britanie. La acestea se adaugă pieţele în care compania a activat şi în 2020: Germania, Ungaria, Israel, Republica Moldova şi alte ţări europene, astfel că produsele din portofoliul Rottaprint au ajuns în total în 13 ţări din afara României în ultimul an. Dintre acestea, cea mai mare creştere a exporturilor s-a înregistrat în Germania, cu un avans de 9% comparativ cu 2020.

În prezent, din ponderea totală a clienţilor companiei, 26% sunt clienţi străini, iar centrele logistice din Germania şi Ungaria deservesc 25% din totalul clienţilor Rottaprint.

Din datele companiei, cele mai solicitate produse de către clienţii din Ungaria au fost etichetele autoadezive, foliile laminate pentru preparate din carne ambalate în atmosferă modificată şi capacele de aluminiu, în timp ce în Germania cele mai solicitate au fost etichetele autoadezive, dar şi ambalajele din materiale prietenoase cu mediul.

În ceea ce priveşte industriile din care au fost cele mai cerute produse pentru export, cea mai des întâlnită industrie a fost cea alimentară, atât în Germania, dar şi în Ungaria, în special cea de prelucrare de carne şi lactate. De asemenea, în Germania s-au remarcat industriile de cosmetice şi de produse de îngrijire personală, precum şi cea de produse pentru îngrijirea casei, subliniază sursa citată.

Tot anul trecut, compania a introdus în portofoliul pentru export produse noi. Astfel, pentru Ungaria şi Germania au fost introduse: capacele de tip PET, manşoanele igienice pentru micii producători, eticheta metalică autoadezivă produsă în rolă pentru etichetare automată sau etichetele cu efecte speciale. Totodată, pentru Germania au mai fost introduse şi etichetele de tip shrink sleeve sau capacele din aluminiu.

"Pentru anul acesta ne aşteptăm la o evoluţie a exporturilor similară cu cea de anul trecut. Observăm acelaşi interes crescut al clienţilor străini pentru comenzile de etichete şi ambalaje pentru produsele alimentare, ca şi în anii trecuţi, mai ales în ţările în care înregistrăm cele mai mari cereri de export: Germania şi Ungaria. Ne bucură faptul că din ce în ce mai mulţi clienţi solicită soluţii de etichetare din materiale prietenoase cu mediul, alăturându-se eforturilor noastre de sustenabilitate pe care ni le propunem pentru 2022", a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb