Rovana Plumb colaborează cu britanicii împotriva risipei alimentare

F.A.
Companii #Mediu / 4 decembrie 2013

Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, a semnat la Londra un acord privind gestionarea deşeurilor şi reducerea risipei de alimente, ca răspuns la apelul lansat de Uniunea Europeană în acest sens, potrivit unui comunicat de presă trimis astăzi redacţiei.

Domnia sa s-a întâlnit cu Steve Creed, directorul Waste & Resoursces Action Programme (WRAP), discuţiile vizând căi de aplicare în ţara noastră a modelului britanic de management integrat al deşeurilor. Acestea presupun existenţa unei infrastructuri adecvate, identificarea celor mai uşoare modalităţi capabile să asigure participarea părţilor interesate şi, nu în ultimul rând, comunicare între părţile implicate.

Întâlnirea de la Londra constituie primul pas în colaborarea pe care România doreşte să o dezvolte, din 2014, cu WRAP în ceea ce priveşte managementul deşeurilor, în special prevenirea generării acestora, prin reducerea risipei de alimente.

Potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Alimente şi Agricultură (FAO), anual, la nivel global se irosesc 1,3 miliarde tone de alimente, în UE ajungând la gunoi în fiecare an aproximativ 90 tone de mâncare. Comisia Europeană s-a angajat să reducă la jumătate această cantitate de hrană irosită, pentru a proteja atât resursele de care dispunem, cât şi mediul.

Programul WRAP este axat pe colaborare: se lucrează cu mediul de afaceri, cu producători individuali şi comunităţi, astfel încât să se obţină o folosire mai eficientă a resurselor, dar şi dezvoltarea de produse durabile. În acest sens, WRAP a iniţiat o serie de demersuri, precum "Love Food Hate Waste", cu scopul de a ajuta companiile şi autorităţile locale să recicleze şi să refolosească resursele, ca mijloc de reducere a risipei de alimente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb