"Rulmentul" Braşov va asambla rulmenţi în două-trei luni

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 31 august 2012

"Rulmentul" Braşov va asambla rulmenţi în două-trei luni

Reluarea activităţii în halele fostei uzine braşovene "Rulmentul" mai are de aşteptat câteva luni. "Suntem în stadiul de reparaţii de utilaje. Probabil că va mai dura o perioadă, poate două - trei luni, până când vom demara producţia", ne-a declarat omul de afaceri Ede Erdely, reprezentant al URB - Universal Rulmenţi Bearings SRL Braşov, noua denumire a companiei "Sigur Imob" SRL, societatea care în urmă cu doi ani a achiziţionat opt hectare din suprafaţa fostei uzine de rulmenţi, oferind preţul de pornire al licitaţiei, de 2,6 milioane de euro. Tot firma "Sigur Imob" SRL Braşov şi-a adjudecat şi licitaţia pentru sistemul energetic, pentru circa 400.000 de euro.

Sursa citată a mai precizat că nu se pune problema unei producţii integrate a rulmenţilor, ci doar a asamblării rulmenţilor. "Oţelul este mult mai ieftin în China sau în India, aşa că nu putem să cumpărăm de aici. Vom cumpăra componentele din alte părţi, iar aici le vom asambla", a precizat omul de afaceri.

Proprietarii fabricii se gândesc să angajeze o parte din cei 3.000 de foşti salariaţi ai companiei "Rulmentul" SA, firmă intrată în faliment în 2007. "Ne gândim la un sistem tip club, în sensul că putem angaja pensionari nostalgici care vin şi acum la fabrică şi cer să vadă locul unde au lucrat. Sunt specialişti care au rămas legaţi oarecum de locul acela, iar dacă le vom spune că pentru patru ore pe zi pot face şi un ban în plus, cred că ar veni cu mai mare plăcere la muncă", a declarat Erdely.

URB - Universal Rulmenţi a cumpărat şi o parte dintre utilajele societăţii de la compania Silnef MG SRL Braşov. Aceasta cumpărase în august 2009 cele 10.000 de tone de utilaje cu suma de 2,5 milioane de euro. "Doar o parte dintre ele sunt bune", a spus şi Marcela Ţăndărică, acţionar majoritar al societăţii. Dacă am aduna doar aceste sume, investiţia în viitoarea "făbricuţă" de rulmenţi se ridică la aproximativ 5 milioane de euro.

Se caută o marcă

Erdely a declarat că ideea înfiinţării acestei fabrici i-a venit după ce a fost contactat de dealerii fostei societăţi Rulmentul SA de pe piaţa asiatică. "Vom produce pentru piaţa asiatică rulmenţi pentru industria auto", a spus sursa citată. Deocamdată nu se ştie însă sub ce marcă vor fi produşi rulmenţii. "Din câte ştiu, marca RBR, care era a societăţii Rulmentul, a fost vândută unei societăţi. Noi încercăm să negociem cu cei care deţin marca URB, pe care a produs şi Rulmentul Braşov, Rulmenţi Bârlad sau Koyo Alexandria", a mai spus Ederly.

Marca URB este pe piaţă din anul 1947 şi este o marcă apreciată, cunoscută atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa internaţională datorită unui raport calitate-preţ foarte bun. Marca URB se adresează în general aplicaţiilor industriale atât ca rulmenţi de primă dotare, cât şi pentru înlocuiri, acoperind 80% din tipodimensiunile de rulmenţi utilizaţi pe plan mondial.

Dacia Plant şi-a adjudecat cantina Rulmentul

Dragoş Moldoveanu, lichidator în cadrul firmei RVA Insolvency Specialists, compania care face parte din consorţiul de lichidatori ai societăţii Rulmentul alături de Casa de Insolvenţă Transilvania, ne-a declarat că la mijlocul acestei luni a fost adjudecată licitaţia pentru cantina fostei fabrici de rulmenţi. Licitaţia a fost adjudecată la preţul de 1,502 milioane de lei (331.134 de euro) plus TVA de către compania Dacia Plant, distribuitor şi producător de medicamente naturiste, care deţine o fabrică în comuna Bod din Braşov. "Termenul de plată este de 60 de zile", ne-a declarat Moldoveanu.

În acest moment, lichidatorii mai au de vândut două hale ale fostei societăţi braşovene, valoarea de la care porneşte licitaţia fiind de 925.285 de euro fără TVA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb