Rusia a lansat astăzi un al doilea val de rachete asupra Ucrainei

Rusia a lansat astăzi un al doilea val de rachete asupra Ucrainei

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 ianuarie 2023

Rusia a lansat sâmbătă un al doilea val de rachete asupra Ucrainei, forţând oamenii să se adăpostească în timp ce sirenele răsunau în toată ţara, la doar câteva ore după atacurile aeriene de dimineaţă, care au lovit infrastructura critică din Kiev şi oraşul estic Harkov, informează news.ro.

Autorităţile din Mikolaiv, oraşul vestic Lvov şi portul Odesa, de la Marea Neagră, au declarat că apărarea antiaeriană încearcă să doboare rachetele care sosesc.

S-au auzit explozii în regiunea centrală Vinniţa, a informat postul public ucrainean Suspilne.

Moscova, care a invadat Ucraina în februarie anul trecut, a lovit infrastructura energetică a Ucrainei cu rachete şi drone încă din octombrie, provocând întreruperi mari ale electricităţii şi întreruperi ale încălzirii centrale şi ale apei curente, în timpul iernii.

Al doilea atac de sâmbătă a avut loc la câteva ore după ce jurnaliştii Reuters au auzit o serie de explozii la Kiev, dimineaţa, înainte ca sirena raidului aerian să sune, ceea ce este extrem de neobişnuit.

Amploarea oricăror pagube sau victime în al doilea val nu este încă clară.

Nimeni nu a fost rănit în urma primului val, dar resturile de rachete au provocat un incendiu într-un loc, iar casele au fost avariate în afara capitalei, au spus oficialii.

"O instalaţie de infrastructură a fost lovită. Nicio daună critice sau incendiu. Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului. Nimeni nu este rănit", a declarat administraţia militară a Kievului într-un comunicat.

Ukrenergo, care administrează reţeaua electrică, a spus că lucrătorii săi lucrează pentru a repara daunele şi că reţeaua se confruntă cu un deficit de energie cauzat de atacurile anterioare, chiar dacă la Kiev erau -2 Celsius.

DTEK, cea mai mare companie privată de electricitate, a introdus întreruperi de urgenţă în Kiev, regiunea Kiev şi regiunea Odesa.

Primarul Kievului a declarat că resturile unei rachete au căzut într-o zonă nerezidenţială din districtul Holosiivski din vestul Kievului, provocând un incendiu, dar fără să rănească pe nimeni.

Infrastructura rezidenţială a fost afectată şi în satul Kopiliv din regiunea aflată în afara capitalei.

Ferestrele şi acoperişurile a 18 case private au fost sparte sau deteriorate de explozie, a declarat Oleksi Kuleba, guvernatorul regional.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, Yuri Ihnat, a declarat că rachetele Rusiei au fost probabil lansate de-a lungul unei traiectorii balistice înalte, în buclă, dinspre nord, ceea ce ar explica de ce sirena raidului aerian nu a sunat.

Ucraina nu este capabilă să identifice şi să doboare rachete balistice, a declarat el pentru publicaţia online Ukrainska Pravda.

În nord-estul Ucrainei, Oleg Sinehubov, guvernatorul regional al Harkovului, a declarat că două rachete S-300 au lovit oraşul lângă graniţa cu Rusia, sâmbătă dimineaţa.

Atacurile au lovit infrastructura energetică critică şi instalaţiile industriale din districtul Harkov şi Ciuhuev din regiune, a spus el.

"Unităţile noastre de servicii de urgenţă şi lucrătorii din domeniul energiei lucrează pentru a lichida consecinţele şi a stabiliza situaţia cu sursele de energie", a spus el.

Atacurile de sâmbătă au avut loc în timp ce forţele ucrainene şi ruse se luptau pentru controlul Soledar, un mic oraş minier de sare din estul Ucrainei, care de câteva zile a fost centrul unui atac necruţător rusesc.

Rusia a declarat vineri că forţele sale au preluat controlul asupra Soledarului, ceea ce ar fi un succes rar pentru Moscova, după luni de zile de înfrângeri pe câmpul de luptă, dar Kievul a spus că trupele sale încă luptă în oraş.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Sitemele antiaeriene occidentale

    orcum le elimina pe toate, 

    si parca era vorba ca rusii nu mai au rachete,

    sau occidentul le a vandut si lor ptr.profit 

    stirea asta cu rachetele nu poate fi adevarata !

    conform propagandei ucrainene si britanice = rusii si-au epuizat rachetele  

    deci propaganda minte !  

    ori acum ori acum citava saptamini

    1. Adevarat, ca stirea nu poate fi adevarata...conform propagandei mujice, Kievul a fost ocupat in 3 zile si toata Ucraina in 7 zile incepand din 24 Februarie 2022:-)..Mai mult, mujicii nici macar nu se afla in Ucraina....deci nu poate fi adevarat ca ei lanseaza rachete asupra Kievului....Mujicii se lupta in State cu americanii unde au distrus deja 4 transportoare blindate Bradley:-)

      N-ai nimic în cutia aia ucrainiană!

      Normal ca nu are. Crede ca un PIB cu -40% mai mic este o victorie pentru Ucraina.

      Mujicilor, voi vorbiti de PIB?:-)...California are PIB-ul de trei ori cat mujicia...si sunt 50 de state in componenta SUA:-)

      Bai, trolule rus. iat iti raspunzi singur?

      Esti dus rau cu capul 

    Rusii sunt salbateci,imperialisti, barbari si criminali . Ukraina trebuie ajutata sa-i zdrobeasca pe invadatori . Oricum pana la pasti ukraina va castiga teritoriile ocupate inclusiv crimeia . Rusi trebuie sa dea inapoi tezaurul romaniei 120 tone aur . Votantii aur care tin cu rusi : CIOCUL MIC

    1. Ukrainenii sunt mai salbatici ca rusii... Sunt doua popoare slave cu aceleasi apucaturi....Ukraina este a Russiei oricum....

      " Oricum pana la pasti ukraina va castiga teritoriile ocupate inclusiv crimeia"

      Bai nea Gica aurare, pana sa-i zdrobeasca ucrainienii pe invadatori, ii zdrobesc la greu pe romanii minoritari din Ucraina! Iar pana la Pasti, e mult mai probabil ca Ucraina ta sa fie ocupata in intregime! 

      Prosanacule, daca castiga rusii , romanii din ukraina o vor duce mai bine?

      A venit pastele ca vad ca ai inviat!

      Nu vrei sa trecem Nistrul sa l mai luam odata? 

      Da sunt salbatici si turbati ucrainienii. Asa ar trebui sa fie oricine isi apara tara si casa si neamul.

      Prosanacule oare daca castiga rusii , romanii din ukraina o vor duce mai bine? Pe dracu.

      De turbati ce sunt ataca romanii din ucraina nu rusii

      Or fi si in Ucraina, "romani" pro rusi ca tine si de aici confuzia lor:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb