Rusia a majorat tarifele la import pentru bunurile de consum provenite din ''ţările ostile''

F.D.
Internaţional / 20 iulie 2024

Rusia a majorat tarifele la import pentru bunurile de consum provenite din ''ţările ostile''

Rusia a majorat tarifele la import pentru o gamă largă de bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, dulciuri, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile impuse Moscovei, potrivit unui ordin guvernamental publicat vineri seară, relatează Agerpres.

Importurile ruseşti din ţările care au impus sancţiuni Moscovei, din cauza războiului din Ucraina, au scăzut puternic în 2022 şi preţul la băuturile alcoolice importate a crescut semnificativ.

Unii producători occidentali au încetat să îşi mai vândă bunurile în Rusia, însă Moscova a găsit căi ocolitoare prin care să aducă în ţară bunuri de larg consum, inclusiv prin scheme opace de import, astfel că destule bunuri de consum din străinătate se găsesc în continuare pe rafturile magazinelor ruseşti.

Potrivit ordinului guvernamental, tarifele la parfumuri, cosmetice şi şampon din Polonia, de exemplu, vor fi echivalente cu 35% din valoarea vamală. De asemenea, tarifele la import pentru tapetul provenit din Lituania, Letonia şi Estonia va urca până la 50%.

La vin, tarifele la import vor fi majorate cu până la 20%.

Noile tarife vor intra în vigoare la şapte zile de la data publicării şi vor rămâne valabile până la data de 31 decembrie 2024, inclusiv.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. uita sa spuna si cat profit fac din diferenta la bunuri considerate “lux/ de import”…

    am vazut ca neamtul a mai deschis doua supermarketuri la rusnaci… 

    merg sanctiunile… de ambele parti… asa se numesc mai nou suciri de balante comerciale… “sanctiuni”… 

    s c c r e t 

    1. N-am ma intrat în Auchan de 2 ani. Probabil nu-s afectați, dar cine știe. ?

    Acum să fim serioși...

    Rusul oricum nu bea bere, bea vodka. 

    Rusul mănâncă în mare parte doar carne și legume murate, astea merg cu vodka... ce să facă ei cu biscuiți și șampon? 

    Nu este cazul să le plângem lor de vreun fel de milă, dă-i în.... că se descurcă.  

    De milă aș plânge când mă gândesc la români. De fapt mi se rupe sufletul când mă gândesc la România și la oamenii acestei țări.  

    De peste 2 ani vedem femei ucrainience tinere cu câte 2-3 copii. I-au născut, au grijă de ei, se descurcă chiar și în condițiile vitrege de război, departe de casă. BRAVO LOR!! 

    La noi a devenit modă ca familiile să aibă maxim 1 copil, și ăla crescut cu stres și câteodată într-o manieră dăunătoare viitorului individ.  

    TRIST!!!

    Așa că nu vă mai interesați de faptul că lipsesc biscuiții de pe rafturile din Rusia... 

    1. consumul in rusia de produse din import e pe trend crescator nu descrescator.. ceea ce corespunde si cu noul ciclu de balonare datorie ca procent din pib….

      nemtii nu intra pe piata din rusia daca nu aveau date cu trend demografic pe generatii..!! 

      unde azi in rusia copii / tineri multi rusnaci tineri la familii .. rezulta cererea de maine in consum … cu capacitati vechi rusnace productie inchise in trepte.,  

      s c c r e t 

      vb de femeile ucrainience din PI PEra?! de le plateste statul chiriile si ajutor copii..?! in timp ce nu dau nici buna ziua sau multumesc?!

      stai fara grija ca si in ucraina si rusia e sucita piramida populatiei… tot ce e acum e ecoul valurilir generatiei de copii 3-5 nascuti per familie.. unde din varful sucirii piramidei … urmatoarele 3 generatii vor livra consecutiv cu 40% mai putine nasteri.. si deci la o medie de 4 copii ai 2,6 … la 2,6 ai 1,44 … la 1,44 ai 0,86… deci a treia generatie 0,86… teoretic daca politicile economice sunt tintite se poate mentine asa minimul… sau duce inca 1-2 generatii spre negativ… gen .. de la 0,86 la 0,51…. de la 0,51 la 0,31… 

      iar livrarea cu minus 40% este o medie istorica observata pe glob in mai multe piramide populatie… cei minus 40% nu e o regula… sunt cazuri cand cade abrupt si cu minus 90-80-70-60% urmatiarea generatie… de fel cand ne referim la “generatii” de referim ca medie la fiecare decada cand avem in demografic impuls de nasteri copii / ori carucioare cu copii in trafc/orase/parcuri… pentru ca vine o vreme si cand acel impuls scade… interesant e ca fiecare ciclul de carucioare copii intalneste opus si fiecare generatie veche la deces… si culmea e ca… tot ca intensitate mare cand se nasc unii si cand mor altii…  

      piramida populatiei este mereu afectata de monopolul generatiei “batrane”… cu cat monopolul generatiei “batrane” asupra “activelor” locurilor de munca persista… cu atat mai greu le va fi noilor tineri sa formeze noi familii si sa inoveze noi tehnologii mai bune ca ale celor batrani… pentru a ii concura din piata… 

      batranii au darul/harul experientei si priceperii dobandite in ani… tineri au darul curiozitatii si asumari de risc…  

      Batranii sunt cei ce asupres. “generatiile” cat si cantitatea de livrari nasteri organice in economia locala… 

      Culmea e… ca… contrar asteptarilor… tinerii ce nu aleg sa se casatoreasca de tineri si sa nasca copii agraveaza starea economica din fata… formarea de familii la varste medii de 24-26 ani… este una dintre cee mai santoase practici economice.. si sociale… pentru ca insasi formarea de familii si nasteri … contribuie real la venitul net al generatiei ce naste… si simultan distruge puterea de cumparare a bateanilor si ii forteaza sa faca exituri la detineri de active… 

      este un proces cat se poate de interesant si natural… 

      exista si exonomii “sintetice” prin politici de “migratii”… - ele creeaza “zombii”… si / sau “miraje”… cand se trage cortina… se va vedea daca “imparatul” are cv pe el… ori la el… 

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb