Rusia acuză Kievul de utilizarea armelor chimice

A.D.
Comunicate de presă / 11 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Rusia acuză că, deşi a sesizat Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Consiliul de Securitate şi Adunarea Generale a ONU cu privire la utilizarea substanţelor chimice

de către forţele armate ucrainene în zona Operaţiunii militare speciale, militanţii ucraineni continuă să folosească în mod sistematic substanţe chimice, nu doar în timpul operaţiunilor militare împotriva unităţilor de Forţele Armate ale Federaţiei Ruse, dar şi pentru comiterea de acte teroriste împotriva civililor şi a funcţionarilor administraţiei civile. Motivul pentru aceasta este patronajul politic şi aprobarea efectivă a unor astfel de crime din partea SUA, a Germaniei, Marii Britanii şi Franţei, transmite Biroul de presă al ambasadei ruse în România, într-un comunicat la redacţie.

"Occidentul colectiv" oferă regimului de la Kiev mână liberă în utilizarea de substanţe chimice toxice. În prezent, ei pregătesc şi pun în aplicare un set de măsuri care vizează falsificarea bazei de probe cu scopul de a acuza în continuare Federaţia Rusă de încălcarea prevederilor Convenţiei privind Interzicerea Armelor Chimice (CIAC) în timpul desfăşurării ostilităţilor.

Potrivit autorităţilor competente ruse, în perioada iulie-septembrie, ţările NATO au furnizat Ucrainei peste 70 de unităţi de dispozitive tehnice moderne pentru detectarea şi fixarea substanţelor toxice. Acestea includ cele mai recente detectoare ale substanţelor chimice interzise şi instrumente de analiză a gazelor. Totodată, atât în Ucraina, cât şi pe baza centrelor specializate pentru protecţia împotriva radiaţiilor, chimică şi biologică ale ţărilor aliate, s-a desfăşurat instruire pentru angajaţii agenţiilor de aplicare a legii şi ai serviciilor speciale din Ucraina.

Potriviti comunicatului, Rusia a distrus toate stocurile de arme chimice în septembrie 2017. Distrugerea a avut loc în condiţii de control total de către OIAC şi inspectorii din ţările occidentale, în primul rând din Statele Unite. Faptul eliminării complete a stocurilor de arme chimice a fost confirmat oficial de Directorul General al OIAC.

Scopul acestei acţiuni a NATO şi a Ucrainei este clar. Nu există nicio normă de drept internaţional care să-i oprească în dorinţa lor de a obţine "înfrângerea strategică" a Rusiei.

Federaţia Rusă va continua să înregistreze şi să aducă în atenţia statelor părţi la CIAC şi a membrilor ONU date privind utilizarea substanţelor chimice toxice de către forţele armate ale regimului de la Kiev împotriva personalului militar şi civililor ruşi, precum şi cu privire la planurile militanţilor ucraineni de a organiza provocări împotriva întreprinderilor chimice din Donbass şi din alte regiuni ale Rusiei.

Cei responsabili pentru aceste şi alte crime împotriva cetăţenilor ruşi vor fi identificaţi şi vor primi pedepse meritate şi inevitabile, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Or fi chimice sau genetice cine stie ? Rusia acuza de multa vreme Ucraina dar inca nu este ceva confirmat .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb