Rusia apelează la microcipuri din China pentru cardurile bancare conectate în sistemul de plată Mir

S.B.
Internaţional / 6 aprilie 2022

Rusia apelează la microcipuri din China pentru cardurile bancare conectate în sistemul de plată Mir

Rusia se adresează producătorilor de microcipuri din China pentru a eluda sancţiunile occidentale care au stimulat cererea de carduri bancare conectate în sistemul de plată Mir, a declarat un director al sistemului de plăţi intern, informează news.ro.

Sancţiunile occidentale impuse Rusiei în urma invaziei sale asupra Ucrainei au exclus ţara din sistemul financiar global şi au privat-o de aproape jumătate din rezervele sale de aur şi valută de 640 de miliarde de dolari.

Oleg Tişakov, membru al consiliului de administraţie al Sistemului naţional de plată cu cardul (NSPK), a declarat că Rusia se confruntă cu o penurie de microcipuri, deoarece producătorii asiatici suspendă producţia din cauza pandemiei de coronavirus, în timp ce furnizorii europeni au încetat să coopereze cu Rusia în urma sancţiunilor.

"Căutăm noi furnizori de microcipuri şi am găsit câţiva în China, procesul de certificare fiind în desfăşurare", a declarat Tişakov la o conferinţă de marţi, fără a oferi mai multe detalii.

Unele dintre cele mai mari bănci din Rusia nu mai au acces la sistemul global de comunicare bancară SWIFT, iar cardurile internaţionale de plată Visa şi MasterCard au încetat să deservească conturile ruseşti în străinătate.

Conectarea Mir la Apple Pay a fost eliminată luna trecută.

NSPK a emis peste 2 milioane de carduri Mir între sfârşitul anului 2021 şi luna martie 2022, conform calculelor Reuters bazate pe datele sistemului, cu un total de carduri active fiind de 116 milioane.

Toate băncile majore din Rusia au raportat o cerere crescută pentru cardul naţional, pe care unii îl emit acum în co-brand cu UnionPay din China, un sistem de plată alternativ la Visa şi MasterCard pentru achiziţiile ruşilor din străinătate.

Cardurile Mir sunt, de asemenea, acceptate de unele bănci din Turcia, Vietnam, Armenia, Uzbekistan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan şi Georgia, regiuni separatiste din Osetia de Sud şi Abhazia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb