Rusia oferă asiaticilor contracte de petrol pe termen lung cu un discount de până la 30%

G.D.
Internaţional / 25 august 2022

Rusia oferă asiaticilor contracte de petrol pe termen lung cu un discount de până la 30%

Rusia a abordat câteva ţări din Asia pentru a le oferi posibile contracte de petrol pe termen lung cu un discount de până la 30%, a anunţat Bloomberg citând un oficial occidental, conform Agerpres.

Discuţiile ar putea reprezenta un indiciu că Rusia încearcă să evite discuţiile din G7 privind crearea unei excepţii pentru iminentele sancţiuni UE impuse împotriva petrolului rusesc, a declarat oficialul pentru Bloomberg.

Sub presiunea sancţiunilor occidentale, Rusia exportă mai mult combustibil în Asia şi spre alte pieţe îndepărtate, conform datelor Refinitiv şi ale traderilor.

Uniunea Europeană şi-a redus din martie importurile de produse petroliere ruseşti şi a fost de acord cu o interzicere completă din februarie 2023. În august, exporturile de păcură din Rusia spre Ţările de Jos şi Estonia au scăzut la zero, de la 365.000 tone şi, respectiv, 170.000 tone în iulie.

Livrările de combustibil spre Singapore din porturile ruseşti ar putea depăşi luna aceasta 350.000 tone, după ce nu au existat livrări în iunie şi iulie.

În iulie, Reuters anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că UE ar putea interzice importul şi tranzitul unor combustibili din Rusia cu şase luni înainte de data planificată.

Rusia şi-a menţinut poziţia de cel mai mare furnizor de petrol al Chinei pentru a treia lună consecutiv în iulie, cumpărătorii chinezi sporind livrările la preţuri reduse şi reducând achiziţiile mai scumpe din ţări ca Angola şi Brazilia.

Sancţiunile occidentale impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei au determinat mulţi importatori de petrol să taie legăturile comerciale cu Moscova, astfel încât preţurile spot pentru ţiţeiul rusesc au scăzut semnificativ. În februarie, în urma întâlnirii dintre oficialii ruşi şi chinezi, cele două ţări au anunţat că prietenia lor "nu are limite".

Datele Administraţiei Vămilor din China arată că importurile de petrol rusesc, inclusiv livrările prin conducta East Siberia Pacific Ocean (ESPO) şi cele pe mare din porturile ruseşti, au totalizat 7,15 milioane de tone luna trecută, un avans de 7,6% faţă de anul trecut.

Totuşi, livrările ruseşti în iulie, echivalentul a aproximativ 1,68 milioane de barili pe zi (bpd), sunt sub nivelul record din mai, de aproape două milioane bpd. China este cel mai mare cumpărător de petrol rusesc.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. pe termen lung,de precizat in titlu!

    tot pe termen lung lua Germania gaze din Rusia,de ajunsese nemtii exportatori in Polonia,Ua,vindeau sub pretul Gasprom,lucru care Quatarul l-a exclus din start,marele Quatar,cu Rusia cea mica,ajunsese mare exportator de gaze Germania! 

    Asa se intampla cand nu ai piata de desfacere...il dai gratis, ca daca ai inchis putul, ramane inchis pentru totdeauna. Santajul mujicilor s-a intors impotriva lor. Ii costa mai mult extractia si transportul decat primesc pe el:-)...afaceri sovietice.Tot inainte tovarasi:-)

    1. Stai linistit ca are balta ruseasca peste nelimitat, asa ca isi pot permite un discount de pana la 30%, mai ales daca sunt si pe termen lung! In plus, tarile care vor cumpara de la ei nu vor mai plati petrolul in dolari ci in ruble, iar asta se vede si in devalorizarea accelerata a monedelor tarilor occidentale in raport cu cele din BRICS si a celor nealiniate! Se cam termina cu valoarea monedelor care sunt tiparite la greu fara o acoperire in aur sau in resurse naturale! Euro e in pole position la devalorizare majora, iar asta ii va afecta si pe multi mamaligari au economii in moneda europeana, mai ales ca si dobanzile platite sunt simbolice!

      Iti multumim pentru efort, dar creatura cu care incerci un dialog este doar preocupata de propaganda pro-nazista ucrainiana. Nu are nici macar un neuron obosit. Acum sufera de stres termic pentru ca sta cu AC-ul reglat la 29C in timp ce mananca lacuste si se spala cu o carpa uda.

      In ce valuta crezi ca ar trebui tinute economiile, in ruble, in yuani, in rupii?

      Nu vreau sa dau sfaturi de investitii, dar monedele enumerate de tine sunt cele care cresc accelerat, fie pt ca au resurse naturale fara numar in spate, fie ca statele respective detin cantitati uriase de aur, fie ca au foarte multa fortza de munca inca ieftina, fie ca produc pe banda rulanta orice, la preturi competitive!

      In Romania, ca o Colonie bananiera a Vestului, cea mai buna moneda in care sa investesti este francul elvetian, asta pt Elvetia e o tara nealiniata(chiar daca doar de fatada), are mult aur, iar Economia ei produce obiecte valoaroase si mici astfel ca nu e foarte expusa cresterilor exponentiale de preturi in energie, doar ca bancile de la noi nu ofera si depozite in franci elvetieni!

    cand la noi era "bula" de pret ei vindeau cu 23-27$ barilul la Chinezi si Indieni.... si totusi ati vazut ce impact mic au avut pe spot?

    Pentru ca piata /exportul actual catre China si India nu face nici 10% din volumul care il dau catre Europa. 

    Pretul a crescut mai mult din cauza "crizarii" Europei si prinsa 'neingarda" la actiunea rusilor si a sanctiunilor. 

    s c cret 

    1. Tot pe termen lung fac și conducta de gaz prin Mongolia. În 15 ani e gata.

      in 15 ani o sa intram pe alta bula speculativa... pana atunci are sens demararea de proiecte / retele... deci clar va duce treptat la atenuarea preturilor ca si resimtire in termeni reali (ieftin / scump).

      oricum este uimitor cum nimeni nu "aticipa explozia pretului la energie" se vedea si pe spot ca se ducea in negativ 2020 martie.... doar nu credea lumea ca gata energia nu mai valoreaza nimic? 

      a fost o forma de sarit pe fereastra cand consumul a dsiparut pe termen scurt foarte abrupt - banii se oprise global in loc /frana de mana... pe urma acceleratie cu frana de mana si lasare frana de mana jos si tocire cauciucuri cu viteza in 1 si rotatia motorului la maxim de s-a supraincins motorul si acum trebuie racit treptat prin schimbari de viteza si intrare intr-o viteza constanta (fie pe linie de plutire fie pe linie descendenta treptata_. 

      s c cret 

      Ciudat calcul expui aici ?. Cea mai mare piata auto din ;lume , de departe , cea Chineza cumpara doar 10 la suta din cat lua ..Germania .....? mie mi se pare Error Judgement . Mai ales daca are si discount fata de referinta de 30 la suta . Hai ma lasi... Propaganda Uniunii Republicilor Coruptoeuropene Eterne ....

      Care o sa-si rupa gatul ca intotdeauna in istorie care , culmea dupa cate bine stim, se repeta . Consecintele ...le vom vedea. Sigur vor fi altele fata de cele din al doilea razboi mondial . 

      Mai citeste desi numai cititul nu ajuta daca nu pricepi ce citesti. Chinezii cumpara doar 10% din necesar de la mujici, restul s-a scris si in Bursa il cumpara de la Arabia Saudita, Algeria, Brazilia, etc. In plus, cumpara de la mujici ca e la discount si nu ca ar depinde de el. Cand mujicii incep sa faca talente cum faci tu aici li se spune "multumesc, ura si la gara", cumpara iar din Algeria si Brazilia:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb