Rusia ridică o parte din interdicţiile la importuri de alimente

E.D.
Internaţional / 21 august 2014

Actualizare Rusia va creşte importurile de brânzeturi din Serbia

Serbia va creşte în numai două săptămâni exporturile de brânzeturi către Rusia, a anunţat astăzi ministrul rus al agriculturii, Nikolai Fiodorov, după întâlnirea cu omologul său sârb, Snezana Bogosavljevic Boskovic, care efectuează o vizită la Moscova, transmite agenţia ITAR-TASS.

Noile produse sârbe vor primi săptămâna viitoare avizul autorităţii veterinare ruse, astfel încât cei mai mari producători sârbi de lactate să-şi poată spori prezenţa pe piaţa rusă, a adăugat ministrul Fiodorov. El a precizat că în prezent 41 de companii sârbe exportă produse alimentare în Rusia şi a cerut guvernului de la Belgrad să încurajeze şi alte societăţi de profil să îşi îndrepte producţia către piaţa rusă.

La rândul ei, doamna Boskovic a declarat că Serbia este interesată nu doar să-şi sporească exporturile către Federaţia Rusă, ci şi să colaboreze cu Moscova în proiecte comune de investiţii în sectorul agricol.

Vizita sa la Moscova survine în timp ce Rusia caută noi surse de import după ce a instituit un embargou asupra majorităţii produselor alimentare occidentale, ca represalii la sancţiunile adoptate împotriva ei din cauza conflictului din Ucraina.

----------

Guvernul rus a ridicat unele interdicţii impuse importurilor din ţările UE pentru produse precum laptele fără lactoză sau seminţele de cartofi şi ceapă, întrucât nu s-au putut găsi suficiente resurse pe piaţa internă pentru a le înlocui, informează Novinite.

Pe lista produselor care vor putea fi importate din ţările interzise de către Rusia se află seminţele de cartof, mazăre, porumb dulce şi ceapă, precum şi somonii şi păstrăvii pentru crescătoriile de peşte, potrivit unei hotărâri publicate pe site-ul oficial al Guvernului de la Moscova.

De asemenea, din ţările din Vest vor putea fi importate suplimente alimentare, vitamine şi minerale, precum şi produse lactate fără lactoză.

Astfel, hotărârea, care este semnată de prim-ministrul Dimitri Medvedev, reduce parţial interdicţiile impuse de către Rusia ţărilor din Uniunea Europeană, Statelelor Unite, Canadei, Australiei şi Norvegiei, ca răspuns la decizia acestora de a sancţiona guvernul de la Moscova pentru anexarea Peninsulei Crimeea şi susţinerea separatiştlor proruşi din estul Ucrainei.

Ridicarea unora dintre interdicţii vine ca urmare a unei scrisori adresate de Societatea pentru Protecţia Consumatorilor Guvernului rus, în care organizaţia solicită ca anumite produse să fie eliminate de pe lista neagră. Societatea a explicat că anumite categorii de cetăţeni, cum ar fi sportivii şi bolnavii de diabet, au de suferit de pe urma embargoului impus la unele importuri de alimente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb