Rusia şi Ucraina au încheiat schimbul de prizonieri - 70 de persoane, eliberate

D.D.
Internaţional / 7 septembrie 2019

Rusia şi Ucraina au încheiat schimbul de prizonieri - 70 de persoane, eliberate

Rusia şi Ucraina au încheiat sâmbătă un schimb de prizonieri, după negocieri îndelungate, iar 70 de oameni au ajuns la Kiev, respectiv Moscova. Între ei se află marinarii reţinuţi în urma conflictului de anul trecut, cineastul Oleg Senţov, dar şi martorul-cheie în cazul avionului doborât în 2014 în estul Ucrainei.

Săptămâna aceasta, liderii celor două ţări au anunţat că discută eliberarea mai multor prizonieri. Putin anunţa joi că negocierile au fost finalizate şi că schimbul implică un număr important de persoane. Tot el a afirmat că acest schimb de prizonieri între Moscova şi Kiev ar putea reprezenta un pas spre normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări.

A fost vorba despre câte 35 de persoane de fiecare parte, scrie Reuters.

Sâmbătă, o aeronavă rusească cu prizonieri de la Kiev a aterizat la Moscova, în timp ce un avion ucrainean cu prizonieri de la Moscova a aterizat la Kiev.

Între ucrainienii eliberaţi se numără 24 de marinari reţinuţi de Rusia anul trecut, în timpul unei confruntări pe mare, şi cineastul Oleg Senţov, care a fost arestat imediat după anexarea Crimeei, acuzat de terorism şi condamnat la 20 de ani de închisoare.

Între cei predaţi Moscovei se află Volodimir Tsemakh, fost comandant al forţelor separatiste din estul Ucrainei, suspect şi martor-cheie în doborârea avionului Malaysia Airline din 2014, potrivit Interfax.

Procurorii olandezi, care se ocupă de cazul zborului MH17, au făcut mai multe solicitări către Kiev pentru a nu-i permite lui Tsemakh să călătorească în Rusia, de teamă că acest lucru va pune în pericol ancheta. El a fost eliberat joi, pe cauţiune, de o curte de justiţie ucraineană.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a întâmpinat şi îmbrăţişat pe cei eliberaţi, între ei şi cineastul Oleg Senţov, în timp ce Russia 24 TV transmitea debarcarea foştilor prizonieri ruşi la Moscova.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ucraina este un stat artificial creeat, prea multe teritorii romanesti furate. Herta, Nordul Bucovinei, gurile Dunarii, cadourii facute de Stalin, unui stat care cereseste mila occidentului in conditiile in care el exista prin rapt. Ribentrop-Molotov este infierat de toata lumea, dar de pe urma lui profita maxim Ucraina. Luhannsk si Donetskul trebuie recunoscute ca republici independente, Crimeea este clar ruseasca, Romania trebuie sa isi revendice teritoriile.

    1. Corect, ne vrem teritoriile.

      A fost creata pt a impinge granita spre vest cu 200 km, dupa cel de-al doilea razboi mondial!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb