Rusia vinde obligaţiuni de 25 miliarde ruble

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 august 2010

Săptămâna trecută, Ministerul Finanţelor din Rusia a emis obligaţiuni la un randament de 7%.

Săptămâna trecută, Ministerul Finanţelor din Rusia a emis obligaţiuni la un randament de 7%.

Rusia lansează, astăzi, o emisiune de titluri de stat în ruble, cu scadenţa la şase ani, aceasta fiind cea mai lungă maturitate a unor obligaţiuni vândute de statul rus după anul 2008.

Guvernul rus oferă spre vânzare obligaţiuni de 25 miliarde ruble (836,4 milioane de dolari), care vor ajunge la maturitate în 2016, conform anunţului Ministerului Finanţelor de la Moscova. Randamentul titlurilor ar putea fi de 7,08-7,25%, conform analiştilor "Alfa Bank", "UralSib Financial" Corp. şi "Troika Dialog".

Randamentul titlurilor ruseşti cu maturitatea în 2014 a scăzut la 6,64% - cel mai mic nivel de după aprilie. În urmă cu o lună, randamentul era de 6,91%. Totodată, randamentul obligaţiunilor ruseşti cu scadenţa în 2020 a scăzut, ieri, cu 0,07 puncte procentuale, la 4,657%.

La data de 22 iulie, guvernul rus, condus de premierul Vladimir Putin, a anulat o licitaţie de obligaţiuni cu maturitatea la cinci ani, pe motiv că investitorii au cerut randamente mai mari decât era pregătită administraţia să ofere: 7-7,51%.

Deficitul bugetar al Rusiei a cres-cut, în 2009, la 5,9% din PIB, acesta fiind cel mai ridicat nivel de după prăbuşirea Uniunii Sovietice, în 1991. Anul trecut, economia Rusiei a înregistrat o scădere record, de 7,9%. Redresarea preţurilor de pe piaţa ţiţeiului şi sporirea cheltuielilor consumatorilor din ţară au alimentat redresarea economiei naţionale, astfel că, în trimestrul al doilea, economia Rusiei a avut o expansiune de 5,4%.

Inflaţia din Rusia a scăzut la 5,8% în iunie, în ritm anual, de la 6% în luna mai.

Rusia trebuie să obţină 1.200 miliarde ruble anul acesta, din vânzarea de titluri, pentru finanţarea deficitului bugetar, care ar putea ajunge la 2.400 de miliarde în 2010, respectiv 5,4% din PIB. Analiştii cred că suma de 1.200 miliarde ruble nu este una "realistă" pentru anul curent. Specialiştii mai spun că, în situaţia în care nu va reuşi să strângă sumele de care are nevoie, guvernul rus va trebui să apeleze la fondurile de rezervă, care sunt constituite din taxele petroliere.

În luna aprilie, Rusia a obţinut 5,5 miliarde dolari din vânzarea de eurobonduri, emisiunea în cauză fiind prima ofertă de titluri pe piaţa internaţională după luna august 1998.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb