Ruşii de la Oil Gas Trade, interesaţi de preluarea Ramplast

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii / 30 septembrie 2013

Ruşii de la Oil Gas Trade, interesaţi de preluarea Ramplast

Şase milioane de euro - preţul de pornire al licitaţiei

Compania rusească Oil Gas Trade (OGT) LLC, care a intrat în cursa privatizării Oltchim, ar fi interesată să participe la licitaţia lansată vineri pentru vânzarea Ramplast - producătorul de profile PVC deţinut de combinatul vâlcean, susţin surse apropiate situaţiei.

Comitetul creditorilor Oltchim a aprobat, vineri, vânzarea Ramplast, iar administratorii judiciari ai Oltchim (Rominsolv şi BDO Business Restructuring) au stabilit data de 8 octombrie pentru organizarea licitaţiei. Preţul minim de pornire pentru înstrăinarea Ramplast este de 6.093.761 euro, fără TVA.

Sursele noastre ne-au spus că, iniţial, doar Dynamic Selling Group din Galaţi ar fi fost interesată de Ramplast: "Oltchim nu a mai furnizat materie primă pentru Ramplast de prin 2008, când piaţa imobiliară a suferit un recul puternic în urma crizei. De atunci, Dynamic Selling Group furnizează Ramplast materia primă, iar societatea produce profilele pe care firma gălăţeană le exportă în Ucraina şi Republica Moldova. Producţia Ramplast în acest sistem de lohn este mică, iar Ramplast este captiv comenzilor Dynamic Selling Group.

Probabil că OGT prospectează oportunitatea reluării, la Oltchim, a producţiei de materie primă pentru Ramplast, în eventualitatea în care vor câştiga cursa privatizării combinatului".

Ruşii de la Oil Gas Trade au promis autorităţilor investiţii de 300 milioane de euro în Oltchim. Conform surselor noastre, ei vor să finanţeze Oltchim 2 până la privatizare (acel special purpose vehicle curăţat de datorii, dar care va cuprinde aproape toate activele Oltchim) cu suma de maximum 50 milioane de euro.

Sursele noastre afirmă că ruşii vor să primească contravaloarea în acţiuni la Oltchim 2 a acestei sume dacă nu vor fi desemnaţi câştigători în procesul de privatizare.

Despre Dynamic Selling Group se spune că ar fi o firmă controlată din umbră de Constantin Roibu, fostul director general al Oltchim. Domnul Roibu a infirmat însă, recent, aceste informaţii pentru ziarul BURSA.

Vânzarea Ramplast este văzută ca un pas extrem de important pentru viitorul Oltchim, care are nevoie de minimum 15 milioane de euro pentru majorarea producţiei şi securizarea contractelor pentru anul viitor. Piraeus Bank şi Banca Transilvania vor să finanţeze Oltchim cu până la 10 milioane de euro, iar condiţia celor două bănci ar fi fost obţinerea acceptului comitetului creditorilor pentru vânzarea Ramplast, mai susţin surse din combinat.

Potrivit Ministerul Economiei, în afară de ruşii de la Oil Gas Trade (OGT) LLC, de Oltchim s-au arătat interesaţi mai mulţi investitori, printre care consorţiul PCC-Fortissimo Capital, Yildirim Turcia, dar şi SIF-urile, care vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, împreună cu Chimcomplex Borzeşti, Salrom şi Tricon Energy. Tot de Oltchim este interesată şi banca rusească de investiţii VTB Capital.

Ziarul BURSA a publicat, recent, informaţia că gigantul rus Gazprom s-ar afla în spatele Oil Gas Trade LLC, o companie privată din Rusia, cu o cifră mică de afaceri, dar care acţionează la comanda clienţilor mari, ca structură de lobby, consultant sau interfaţă în licitaţii, după cum afirmă sursele noastre.

Oficial, din puţinele date disponibile pe internet, Oil Gas Trade LLC Rusia este producător şi distribuitor de produse petroliere şi petrochimice, cu două linii mici de producţie. Volumul anual de vânzări este de 50-100 milioane de dolari. Oil Gas Trade LLC se prezintă, pe internet, şi ca un trader de încredere, partener al marilor rafinării din Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb