RZB reduce cu 8,6% preţul ţintă al acţiunilor Fondului Proprietatea, la 0,96 lei

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 13 ianuarie 2011

RZB reduce cu 8,6% preţul ţintă al acţiunilor Fondului Proprietatea, la 0,96 lei

Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB) a revizuit în scădere cu 8,6% preţul ţintă la 12 luni al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), de la 1,05 lei la 0,96 lei, însă menţine recomandarea de "cumpără" adresată investitorilor, potrivit unui raport al băncii austriece, citat de Mediafax.

Modificarea preţului ţintă survine după revizuirea valorii portofoliului FP, se arată în comunicatul RZB.

Preţul ţintă este cu 85% mai mare faţă de cotaţia de 0,52 lei înregistrată pe 21 decembrie în sistemul de tranzacţionare OTC (Over The Counter), direct la Depozitarul Central. Tranzacţiile direct la Depozitarul Central au fost oprite la 22 decembrie şi vor fi reluate numai după listarea la Bursa de Valori.

În analiza iniţială privind FP, din august, specialiştii Raiffeisen indicau un potenţial de creştere de 105,9%, până la 1,05 lei. La momentul respectiv, acţiunile FP se tranzacţionau în sistemul OTC la preţul de 0,51 lei.

Pe lângă mărime şi lichiditate, RZB consideră că FP are mai multe caracteristici care îl fac atractiv pentru un portofoliu investiţional în România şi regiunea Europei de Sud-Est. Astfel, FP oferă acces unic la sectorul energetic românesc, inclusiv mai multe companii nelistate, poate accesa o bază largă de investitori după listare, beneficiază de un impact pozitiv asupra unor companii româneşti rezultat din administrarea FP de către compania Franklin Templeton, de programul de achiziţii de titluri proprii votat de acţionari şi potenţialul ridicat de creştere a preţului.

Programul de achiziţie de titluri proprii, votat în septembrie, vizează cumpărarea a maxim 10% din acţiunile FP, la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei, şi se va derula începând de la listare până la 1 martie 2012.

Listarea FP pe bursa de la Bucureşti este programată pentru 25 ianuarie. Fondul Proprietatea va fi listat direct, fără ofertă publică iniţială pentru vânzarea de acţiuni.

Lansat în decembrie 2005, FP a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist.

La finalul anului trecut, statul deţinea, prin Ministerul Finanţelor Publice, 38,88% din acţiunile FP, iar restul titlurlor erau în portofoliile a 175 de companii şi fonduri de investiţii (19,49%) şi a 5.196 de persoane fizice (41,63%).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Raffeizen ar trebui intii sa dea evaluarea la 31 decembrie 2010 si apoi sa scada, daca este cazul dela 1,15-1.16 ron cit a fost la 30 noiembrie 2010. Ceva ne spune ca vrea sa descurajeze oferta de vinzare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb