SAI Muntenia convoacă AGA, dar nu la SIF4

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 septembrie 2012

Petre Pavel Szel ne-a spus că AGA a fost convocată întrucât expira mandatul actualului Consiliu.

Petre Pavel Szel ne-a spus că AGA a fost convocată întrucât expira mandatul actualului Consiliu.

SAI Muntenia vrea să îşi schimbe Consiliul de Administraţie, mişcare care ar putea prelungi lupta cu reprezentanţii acţionarilor (CRA)

CRA: "Administratorul este în conflict de interese"

SAI Muntenia Invest nu a dat curs, cel puţin deocamdată, solicitării noilor reprezentanţi ai acţionarilor să convoace AGA, pentru rezilierea contractului de administrare, însă şi-a chemat propriii acţionari, punând pe ordinea de zi alegerea membrilor Consiliului de Administraţie şi desemnarea reprezentantului acţionarilor pentru semnarea contractelor de administrare.

Petre Pavel Szel, preşedintele SAI Muntenia Invest, ne-a spus că AGA a fost convocată întrucât expira mandatul actualului Consiliu.

Chiar şi aşa, convocarea pare oportună pentru SAI Muntenia, întrucât aceasta ar putea amâna să dea curs solicitării CRA. O conducere proaspătă ar putea reprezenta un argument în faţa acţionarilor că SAI Muntenia Invest poate continua să fie adminis-trator la SIF4 Muntenia.

De la bun început, noul CRA s-a arătat potrivnic managementului SIF4, asigurat de SAI Muntenia Invest, în special a directorului executiv Gabriel Filimon.

Teoretic, Gabriel Filimon nu ar fi vizat de schimbarea Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia, întrucât el este director executiv, însă după cum s-au derulat ostilităţile, până acum, este greu de crezut că adversarii săi se vor lăsa cu una cu două.

Viitoarea AGA de la SAI Muntenia Invest, convocată pentru 5 octombrie, ar putea însă câştiga ceva timp pentru administrator să-şi calculeze viitoarele mişcări.

SIF Muntenia este administrată, prin statut, de SAI Muntenia Invest, condusă de consiliul de administraţie prezidat de Petre Pavel Szel şi, pe partea executivă, de Gabriel Filimon, iar pentru schimbarea statutului este nevoie un cvorum de 50% plus o acţiune la AGA şi o majoritate tot de 50% plus o acţiune din cei prezenţi care să aprobe acest lucru, ceea ce este o misiune imposibilă în cazul SIF-urilor .

După ce reprezentanţii acţionarilor au solicitat SAI convocarea AGA pentru aprobarea rezilierii contractului de adminis-trare şi a tragerii în răs-pundere a administratorilor, SAI Muntenia Invest a transmis că CRA-ul a încălcat unele prevederi ale Actului Constitutiv şi ale Contractului de Administrare.

Noii reprezentanţi ai acţionarilor au răspuns, ieri, printr-un comunicat semnat de preşedintele Olimpiu Blăjuţ, care a transmis că SAI-ul se află în conflict de interese, atunci când apreciază calitatea administrării portofoliului SIF4 Muntenia.

"Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor Societăţii de Investiţii Financiare Muntenia SA comunică acţionarilor săi şi investitorilor de pe piaţa de capital că, în baza prerogativelor conferite prin actul constituitiv al SIF Muntenia SA, Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor este organismul care reprezintă interesele acţionarilor SIF Muntenia în relaţia cu administratorul SA Muntenia Invest SA", se arată în comunicatul semnat de Olimpiu Blăjuţ

Consiliul informează acţionarii şi investitorii pe piaţa de capital că întregul conţinut al comunicatului transmis de administratorul SAI Muntenia Invest SA, pe 29 august, este "formulat dintr-o vădită poziţie de conflict de interese, întrucât comunicatul discută tocmai administrarea efectuată de SAI Muntenia Invest SA".

În comunicat se mai arată: "Consiliul recomandă acţionarilor săi şi inves-titorilor pe piaţa de capital să trateze cu maximă circumspecţie orice comunicare făcută de SAI Muntenia Invest SA care conţine autoaprecieri asupra legalităţii şi performanţei propriilor acte de administrare. În raport cu susţinerile administratorului din comunicatul său, consiliul subliniază că administratorul SAI Muntenia Invest SA nu se poate erija în reprezentantul acţionarilor şi, astfel, nu poate afirma că examinarea propriei sale activităţi de către consiliu ar aduce atingere imaginii şi reputaţiei SIF Muntenia SA. Consiliul subliniază că această erijare a administratorului constituie încă un act de încălcare de către adminis-trator a prevederilor legale, a actului contituitiv al SIF Muntenia SA şi a contractului de administrare.

În acelaşi sens, consiliul informează că a făcut către administratorul SAI Muntenia Invest SA recomandarea de a nu mai emite comunicate de presă dintr-o poziţie de conflict de interese până la finalizarea concilierii privind rezilierea contractului său de administrare sau, după caz, până la o pronunţare definitivă a instanţelor de judecată asupra acestui subiect".

Până la închiderea ediţiei, SAI Muntenia nu a avut o reacţie la comunicatul CRA.

Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia a fost schimbat la Adunarea Generală a Acţionarilor din luna iulie, care a durat 34 de ore. Noua componenţă a Consiliului a fost aleasă de către un grup de investitori "revoluţionari", în frunte cu omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine 5% din titlurile SIF4.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Filmoane, se stringe latu. Colegii o sa se uneasca impotriva ta nu din principiu ci de nevoie pentru locurile de munca.Noul CRA-ul ar accepta

    1. cu mic cu mare i-l vor devora pe jupin sobolan...e de belea...e cu cha-ching...si odata dus pe dimbovita regele sobolanilor...e cu scapa cine poate...in fapt nu scapa nimeni....s-a terminat pentru toti...the end

      Pentru a accepta orice solutie oferita de SAi, CRAul ar trebui sa controleze SAIul...Nu e cazul, deci nu vor accepta... Se lasa cu plingere penala contra SAi votata prin AGA....nu e prosti astia deloc.

      Noul CRA ar accepta un nou contreact cu SAI dar sub nici o forma cu Filimon,Fica Trandafir,Mircea Constantin,Szel,Dinu si Dia la conducere. Va fi interesant votul propriilor angajati,subalternii lui Filimon, daca acestia aleg sa ramina fara locuri de munca sau voteaza impotriva acestuia. Macinat de-atitea lupte cu Iaciu si oamenii lui, scandalurile din presa cu Visan, asocierea, dovedita cu acte, la grupul infractional al lui Hoinaru pripasit in SIF numai cu ajutorul lui Gabita si devalizarea unor societati de milioane de euro in mai putin de doi ani il mai poate recomanda pe Filimon in fata, ,,slugilor" ca invingator. ?Nu. Mazilirea lui de catre proprii subalterni este unica sansa a acestora. Dar,inca un dar, cu cit mai repde cu atit mai bine sau Filimon sa-si dea demisia acum in numele ratiunii si respectului pentru colegii subalterni. 5 octombrie ar putea fi prea tirziu.

      Cum vreti voi mai oameni buni sa lasati toate fosilele de la SIF4,fara bani,fara functii si sa nu mai poata jefuii banii actionailor....Bafta si mult succes!

      Asa am auzit si eu, ca in tot SIF ul ala sunt numai capacitati, inteligente financiare si juridice, singurul prost e Filimon, el trebuie sa plece, sa se curete institutia, sa se primeneasca. Doar asa va vrea CRA sa lucreze cu SAI! ca ei n-au oameni pt management si administrare, au nevoie de actualii angajati, care mai de care mai speciali. Voi n-aveti simtul penibilului.

    Stapine,noi slugile tale,credincioase si necredincioase in genunchi ne rugam de matale sa ne lasi ai nimanui,acum ca miinepoimine sa nu fie,bre,prea tirziu. Noi nu te silim da sa stii ca am ascutit suriile si c-an filmele-alea vechi o sa fimnevoiti sa ti le infigem pe la....fata de data asta ca nu maiputem,raminem fara munca si nu vrem ca toti o suta, citi sintem, sa ne luam boccelutele si sa plecam acasa ca ce Matale cu Hoinaru,Fica,Mircea, Szel ati furat cit avem noi salarii, toti o suta, pe 6-7 ani. De asta noi,milostivi cum ne stii,te rugam sa pleci, acum. Gata,ia-o pe Fica, baietii destepti de la Slobozia si pleaca ca ne-ai mincat ficatii cu ei de cind i-ai aciuat in cuibusorul nostru linistit. Gata, ,!

    Draga,prietene nu baga orce in seama,fii nesimtit asa cum te stim cu totii si lupta-te ca un viteaz ce esti. In numele hotiei cheama-ti pe ,,dottore"de la Slobozia, Hoinaru,cu avocat cu tot si luptati va cu hidra de Iaciu care vrea sa ne fure banii, cu sudoare ce urmeaza sa-i furam noi. Da-le cu sutu-n gura, sa si-o ia din adulmecat la cocoroii cu ochii inca la noi si mai ales la tine,stapine

    1. Haoleooo,Gabitule,maaaa sa nu ne lasi,maaa ca numai tu stiiiiii, maaaa cum ne ai mai haranjat,ma pa functii si pin ca uri,cra uri,age,mage,maaaaa ca cum te ai mai chinuit,maaaa numai noi ma si cu tine stim ca cum le ai aranjat de nu mai este sif asa in romania dastept ca al nostru. Omoara te ma cu ei,ma,ca orum te omoara iei pa tine. Doamne ajuta te

    Acesti actionari doritori de schimbare sunt impotriva legilor pietei de capital reglementate in romania. Daca nu le convine sa si mute banii in alta parte si sa zica merci ca ii mai au. Toata furaciunea s a facut cu manusi,s au furat exact cit sa nu obtina nici un profit dar....banii??? sunt la locul lor. Daca i bagau la Caritas sau alte jocuri piramidale,la banci private si de stat care vai mama lor au dat faliment,ce faceau?. Sa zica sarutmina de asa administrare.

    Orice s-ar intampla, orice s-ar modifica, Filimon Gabriel ramane pe o pozitie cheie deoarece el este Presedintele Consiliului de administratie al Grupul Financiar Muntenia, in speta actionarul majoritar (99,98%) al SAI Muntenia Invest. Pe o pozitie puternica va ramane si Dinu Mariana, aceasta fiind Director economic la GFM si membru in CA la SAI Muntenia. Si nu poate el Filimon sa supravietuiasca fara jupaneasa Fica Trandafir - omul orchestra, atotstiutoarea si supercunoscatoarea vicepresedinta a SAI Muntenia.

    Dar imi place ora la care au fost trimise majoritatea. CIneva nu prea are somn... cam penibil si transparent.

    Se impune o schimbare la SIF4 dar nu am auzit nimic de planurile "revolutionarilor" de restructurare. Adica e ceva de genul au furat destul aia mai lasati-ne si pe noi... Daca vor sa schimbe SAI-ul sa se faca o licitatie transparenta nu sa-l schimbe pe asta cu al lor doar ca sa-si recupereze investitia. S-au bagat bani grei aici , ar fi o mare greseala sa credem ca nu se mai poate de grija actionarilor. 

    filimoane se strange latu ajungi la puscarie impreuna cu pretenu hoinaru senilul de szel o sa stea maqi putin acolo ca are peste 60 ani dar pt tine si gasca ta puscaria va fi lungaaaaaaaaa

    filimoane sa ti dau un pont unii subalterni au inceput sa stranga si sa predea documente ff compromitatoare pt tine si gasca ta de excroci.o sa ajungi la puscarie.iaciu e vanator si satisfactia suprema a lui e sa haituiasca animalul inainte de a l ucide.iti mai dau inca un pont ia lectii de autocontrol in dimineata in care a fost aga la care ati fost schimbati aveai o privire de fiara ranita cand madam avocata ti a spus ca nu ai ce face impotriva ordonantei cnvm.iti urez sa putrezesti in puscarie

    Din cate remarc, acest Filimon are un fan club impresionant. Va ingrijoreaza sincer soarta lui, vad ca va preocupa in mod special. Dar va scapa problema esentiala:soarta unei societati de investitii cu 6.000.000 de actionari. Asa ca incercati sa va depasiti pt o secunda conditia de paduchi morti de foame si ganditi global, ca oricum nu mor caii cand vor cainii, voi nu stiti?

    1. Da sobolane ai dreptate dar nici ciinii cind vor stapinii. Mars sobolan gri

    V ati luptat ca prostii sa controlati sai muntenia va urez succes dupa ce o sa se rezilieze contractul cu sif 4.oricun locul vostru e la puscarie

    eu zic ca ar fi bine sa va intelegeti frateste ca ajunge la toti. pace voua.

    vand actiuni la oferta:la 3buc, una gratis ca vam pacalit, da-va dreacu da simpatici

    nu tati, nu tati, nu le da, te rog eu. asteapta sa mai cresc putin. nu vezi ca sunt un puber horny

    noi pensionarii actionari sif4 am dori sa ne alinati suferintili si durerili la spitalu de la pitesti si am dori sa ne asigurati si transportu, eventual cu masinili de mare tonaj pe care am inteles ca le detinem la firma noastra TRANSCHIM. tot noi va sugeram sa investiti intrun crematoriu uman

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb