SAI Muntenia Invest nu recunoaşte convocarea făcută de CRA SIF Muntenia

F. A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 septembrie 2012

UPDATE: SAI Muntenia: Convocarea AGA nu întruneşte cerinţele minimale şi esenţiale impuse de lege

Reprezentanţii SAI Muntenia Invest răspund convocării adunării generale a acţionarilor SIF Muntenia spunând că nu întruneşte cerinţele minimale şi esenţiale impuse de lege, anunţă aceştia printr-un comunicat de presă.

SAI Muntenia Invest transmite că hotărârea CRA este un abuz în ceea ce priveşte relaţia cu administratorul SIF Muntenia şi o încălcare a drepturilor şi intereselor investitorilor, intenţia CRAfiind cea de a dezinfora cu privire situaţia juridică reală a contractului de administrare al SIF Muntenia.

"În prezent, contractul de administrare încheiat de SIF Muntenia cu SAI Muntenia Invest este în vigoare şi în derulare şi, nu face obiectul vreunei proceduri de reziliere. În plus, conform prevederilor legale, condiţiile aplicabile unei rezilieri contractuale sunt cele statuate de Codul Civil şi de prevederile contractuale incidente şi nu pot face în mod legal obiectul unei decizii AGA", trasmite Sai Muntenia Invest în comunicat.

"Or, având în vedere inclusiv prevederile art. 244 alin. (5) lit. c) din Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, conform cărora este considerată manipulare a pieţei diseminarea de informaţii prin mass-media, inclusiv internet sau prin orice altă modalitate, care dă sau ar putea să dea semnale false sau care induc în eroare asupra instrumentelor financiare, inclusiv diseminarea zvonurilor şi ştirilor false sau care induc în eroare, în condiţiile în care persoana care a diseminat informaţia ştia sau trebuia să ştie că informaţia este falsă sau induce în eroare, şi luând în considerare calitatea SAI Muntenia Invest de garant al desfăşurării AGA conform legii şi al asigurării unei informări corecte şi adecvate a investitorilor cu privire la situaţia SIF Muntenia, precum şi riscurile implicate de incidenţa prevederii legale sus-citate, SAI Muntenia nu poate convoca AGA cu ordinea de zi inclusă în Hotărârea CRA nr. 25", completează reprezentanţii SAI Muntenia.

Mai mult, în comunicat se specifică faptul că SAI Muntenia Invest nu a primit din partea CRA o solicitare formală de convocare a AGA, ci doar copia procesului-verbal aferent şedinţei CRA unde s-a adoptat hotărârea respectivă, comunicare ce nu echivaleza din punct de vedere legal cu o solicitare formală de convocare a AGA. "Mai mult, precizăm că, pe baza cerinţelor specifice din domeniul pieţei de capital, o eventuală propunere de convocare a unei AGA trebuie însoţită de fundamentări propuneri de rezoluţii pentru fiecare punct propus a fi inclus pe ordinea de zi", conchid aceştia.

"Singura prevedere din actul constitutiv al SIF Muntenia care poate fi interpretată în sensul că ar acorda CRA competenţa convocării AGA se află în cadrul art. 6 din Actul Constitutiv şi, în orice caz, condiţionează posibilitatea CRA de a convoca AGA de existenţa unui refuz al SAI Muntenia Invest - administratorul SIF Muntenia - de a da curs solicitării CRA de convocare a AGA.

Subliniem că, până la acest moment, astfel cum am arătat în secţiunea de mai sus, SAI Muntenia Invest nu a primit din partea CRA o solicitare conformă de convocare a AGA; mai mult, având în vedere punctele incluse în Hotararea CRA nr. 25, SAI Muntenia se vede obligat legal să nu dea curs vreunei solicitări de convocare a AGA cu respectiva ordine de zi.

Ca atare, la acest moment, nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de actul constitutiv al SIF Muntenia care ar putea fundamenta competenţta CRA de a convoca direct AGA, anume existenţa unei solicitări conforme din partea CRA către SAI Muntenia Invest de convocare a AGA. Pe cale de consecinţă, atragem atenţia acţionarilor asupra faptului că orice convocarea a AGA venită din partea CRA în aceste condiţii încalcă prevederile legale în vigoare", transmite directorul general al SAI Muntenia Invest, Petre Pavel Szel.

---------------------------

Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor Societăţii de Investiţii Financiare Muntenia vor să convoace Adunarea generală a Acţionarilor pentru a dezbate activitatea administratorului SAI Muntenia Invest.

Reprezentantii CRA al SIF Muntenia transmit:"Măsurile care vor fi propuse sunt circumscrise strategiei consiliului de a se asigura că toate actele de administrare sunt efectuate în interesul SIF Muntenia SA şi a tuturor acţionarilor săi cu o concentrare pe eficienţa economică a investiţiilor şi a înlăturării cauzelor care generează pierdei, inclusiv prin iniţierea unor acţiuni de tragere la răspundere a tuturor persoanelor, care au încheiat sau care vor săvârşi următoarele categorii de acte: folosirea bunurilor sau a fondurilor societăţii în folosul propriu sau al unei alte persoane, contractarea nejustificată a unor servicii şi bunuri semnificativ mai mari decât cele de piaţă, deturnarea sau ascunderea unei părţi din activ, majorarea fictivă a pasivului, manipularea datelor contabile, nedezvăluirea informaţiilor relevante, falsificarea sau distrugerea de documente".

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. intrebati care este rezultatul economico financiar la Unisem in urma injectiei de capital de peste 100 miliarde lei vechi de acm un an iumatate. De ce a fost reziliat contractul cu firma de audit SC STUBEANU SRL.

    1. Suma respectiva a fost ,vezi doamne ,ptr relansarea economica a Unisemului cu noul management de la Slobozia de-abia instalat.

      Si, primul pas in acest sens a fost incheierea unui contract de consultanta cu firma sotiei proaspatului Presedinte Unisem dar si al CA , Hoinaru, si anume SC Maholi srl din Cimpina , in valoare de 372000 RON. Imediat s a trecut la contracte cu firmele din portofoliul FAMIGLIEI Hoinaru si Filimon.Au fost atit de bune incit actualmente Unisem-ul de-abia se mai tiriie si in scurt timp intra in insolventa chiar daca rezultatele financiare sunt tinute artificial sa arate altceva.Mai exact sunt plimbate ,doar in documente,fictiv ,niste marfuri.  

    Ziarul Bursa nu reda tot comunicatul Consiliului Reprezentantilor Actionarilor si pune virgule unde nu trebuie. Oare de ce nu publica si partea referitoare la refuzul repetat al conducerii administratorului de a se conforma hotararilor consiliului? Cititorii sa traga concluziile.

    Si de ce nu preia Bursa si raspunsul SAI legat de aberatiile falsului CRA? De ce nu informati complet si corect actionarii, domnilor?

    1. Ziarul Bursa este singurul ziar care a publicat transparent si nepartinitor informatii despre mirsaviile petrecute in SIF,SAI, despre Filimon & COM . Probabil ca aveti dreptate ,mai ales ca lucrati la SIF, dar BURSA mai scrie si despre altceva . Orcum ar fi bine sa tina cont de sesizarea Dvs

    Cum a majorat capitalul social la VULTURUL COMARNIC SA si ,ca un facut,imediat,imediat a fost vindut lui Chelu ?Majorarea intradevar nu a fost mare,doar un milion de euro! DE ce Filimon a obligat soc din portofoliul sif sa cumpere actiuni la Vulturul sa ? Hai ,raspunde Filimoane.Cum s-a infiintat soc VOLUTHEMA PROPERY ,ce rol au avut SIF-ul,sc AVICOLA BUCURESTI ,cum s-a majorat in scurt timp capitalul social ,cum se plimba coana FLORICA cu Mirciulica,Filimon,Dinu Buhaiu pe banii acestei societati?De mega afacerea de Pitesti ,ORTHO(POPII)VITA MED nici nu am curaj sa mai intreb. ce de bani furati ! Milioane de euro!!!!Restaurantele ELEMENTS alta golaneala de milioane tot de euro !

    1. Ai grija Pochemon!

    Tragedia actionarului roman - sa aleaga intre doua bande de smenari, exact cum zicea si base cand poporul trebuia sa aleaga intre doi comunisti, adica el si nastase. si toata comunicatele astea de la CRA arata incompetenta lor - adica nici macar sa -si ia un avocat sa le explice ce si cum nu sunt in stare? asta ca sa nu mai zic ca nu ai nevoie decat sa citesti 1 ora legislatia in materie ca sa vezi ca tot ce zice SAI Muntenia e corect procedural (asta nu-i face pe cei de la SAI mai putin smenari, dar acum si-au facut temele). CRA = 11 trantori incompetenti.

    1. asa e. daca ei cred ca pot sa-l bata pe filimon (care si-a luat firma de PR pe banii SIF-ului sa-l consulte) stand la bere si dandu-si cu parerea cam ce si-ar dori ei sa se intample, atunci vor trebui sa astepte sa se schimbe managemnetul SIF pe cale naturala. noroc ca sunt putin mai tineri decat filimon si poate apuca sa se bucure macar vreo cativa ani

      Va respect opinia dar intelegeti ca ,totusi,Iaciu,Mihalache,etc au bagat niste bani in SIF. Banii,furati ,nefurati nu e traba noastra si nici nu i da dreptul lui Filimon sa-i gestioneze asa cum vor muschii lui. Sa fim seriosi!

      ati avut ocazia sa vedeti pe viu cu ce oameni lucreaza SIF si SAI plus GFM ? Ma refer la mentalitate . Despre persoanele din anturajul lui Filimon ati dat vr-un clic pe google?Daca este corect sa iasa si sa spuna ca nu este nimic adevarat si ca este inconjurat de oameni competenti si onesti precum Trandafir,Constantin,Dinu,Hoin aru,SIma,Visan,Soare,Dumitresc u,etc

      Dar actiunile cumparate de Iaciu, Mihalache, etc le da dreptul sa administreze investitiile tuturor dupa bunul plac? Ok, Filimon sa plece, dar cine sa vina? Juravle bubosul si infractorul sau Pandele manelistul sau Andrici alcoolicul? Pe bune, alternativa lui Filimon mi se pare mizerabila.

      Ai dreptate! Fostul pres. de la Semina, cel putin, era un baiat deosebit, muncitor, loial, cinstit pana in maduva oaselor. Ca tata lui, de altfel. Glumesc, evident. Compania e distrusa, in faliment. Cine raspunde penal pt asta, ochisori injectati? Sau speri sa te salveze ursii polari?

    DOMNULE FILIMON,va stiu doar din presa ,chiar daca detin dintr-o intimplare actiuni la SIF, insa nu pot sa cred ca tot ce scrie in presa despre Dvs este adevarat. Paradoxul meu este ca Dvs nu luati nici o pozitie fata de toate acuzatiile care vi se aduc si ma refer la cele grave de deturnare de fonduri ,grupuri de interese (cum au toti) dar infractionale,Eu unul nu cred dar tacerea dumneavostra este suspecta si mai ales,daca este adevarat,ati facut plingere unei persoane ca va santajeaza si despre care ati scris negru pe alb ca nu o cunoasteti dar !! culmea va cunosteati destul de bine , avsesera ti afaceri ,chiar mari ,impreuna ,ii calcase ti pragul case,!Chiar sunteti o persoana foarte speciala si va propun sa va ginditi foarte serios(nu vreau sa par ironic) la politica. Va doresc succes in toate

    1. multumesc pe aceasta cale tuturor fanilor si prietenilor, mai ales domnilor iaciu, juravle, rotaru, andrici, & co. va asigur ca nu voi ramane dator, aveti doar putina rabdare, a fst perioada de vara, concedii, caldura mare, ma-intelegeti

    Pai asta e super business, sa mor eu. Baga Iaciu 10 mil euro si pune mana pe active de 300 mil euro. Sau sa-l intrebam pe Juravle care e randamentul Swiss Asset Management, care a topit niste milioane in cateva saptamani? Acelasi hocus pocus vrea sa-l faca si la SIF? Nu pe banii mei, multumesc.

    1. Nu inteleg cum pune mina pe 300 de mil...Iaciu are cota de 5% din profit/pierdere la SIF4 pentru alea 10 milioane....Si cind incep insolventele sa se propage, are mai mult pierdere...Sau o fi vrind si Iaciu sa intre prin CAuri, sa puna mina pe cite 500-1000 euro, de la caz, pentru timpul alocat sedintelor sterile

      Iaciu are 5% cota din profit si pierdere? Si isi respecta cota asta si in influenta pe care incearca sa o aiba in societate, sau aia poate sa fie spre 100%? Iar la cum vorbesti despre pierderile care incep sa se propage curand, mai am putin si mor de grija lui Iaciu si a banilor lui pe care se pregateste sa-i piarda. Baieti, nu prostiti pe nimeni. Si oricum, vorba aia BAI GHEORGHITA NICI NU STII CAT DE MIC INCEPI SA FII!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb