Salvaţi Copiii cere abrogarea OUG prin care a fost desfiinţată ANPDCA

D.B.
Companii / 8 noiembrie 2019

Salvaţi Copiii cere abrogarea OUG prin care a fost desfiinţată ANPDCA

Organizaţia Salvaţi Copiii solicită abrogarea OUG prin care a fost desfiinţată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), arătând că o astfel de decizie, luată într-o guvernare anterioară, a creat uriaşe dificultăţi în coordonarea şi monitorizarea sistemului de protecţie a copilului. "Prin contopirea intereselor copilului cu cele ale adulţilor cu dizabilităţi se anulează primordialitatea intereselor lor, repetându-se greşelile din trecut", spun reprezentanţii Salvaţi Copiii.

Salvaţi Copiii aminteşte că, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 68 din 6 noiembrie privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, "o instituţie de o importanţă crucială pentru respectarea drepturilor copiilor din România", Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), a fost desfiinţată.

Reprezentanţii Salvaţi Copiii susţin că motivarea măsurii de desfiinţare a ANPDCA prin menţionarea "interesului public" este contradictorie, deoarece, în fapt, ignoră complet ceea ce, legal şi moral, este primordial pentru societatea românească: principiul constituţional al interesului superior al copilului - "Copiii [...] se bucură de un regim special de protecţie şi de asistenţă în realizarea drepturilor lor".

Salvaţi Copiii consideră că desfiinţarea acestei structuri strategice distincte, învestită cu competenţe clare în promovarea şi protecţia drepturilor copilului, va afecta profund procesul de monitorizare şi implementare a strategiilor şi planurilor de acţiune care vizează copilul.

Ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului, numărul ministerelor fiind redus la 16.

Conform documentului, la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale se înfiinţează Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, prin preluarea atribuţiilor de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Noua autoritate va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Olinia mea este ca Romania devine din CE in CE Mai corupta din cauza hartuirii europene....drepturile romanilor si a copiilor fiind neindreptatit. Acestora sunt crime impotriva romanilor!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb