Salzgitter AG, E.ON şi Linde încep exploatarea unei centrale de producere a hidrogenului folosind energie eoliană

S.B.
Companii / 15 martie 2021

Salzgitter AG, E.ON şi Linde încep exploatarea unei centrale de producere a hidrogenului folosind energie eoliană

Cei trei parteneri ai proiectului - Salzgitter AG, filiala E.ON Avacon şi Linde - au făcut un pas important şi fără precedent spre decarbonizarea industriei siderurgice. Odată cu punerea în funcţiune a proiectului de cuplare sectorială "Wind Hydrogen Salzgitter - WindH2", singurul de acest fel din Germania, hidrogenul verde va fi produs în fabrica Salzgitter folosind electricitate din energie eoliană, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

WindH2 este o componentă centrală a proiectului SALCOS care presupune o tehnologie de fabricare a oţelului cu emisii scăzute de CO2, dezvoltată de Salzgitter AG. SALCOS descrie cel mai eficient mod de a reduce emisiile de CO2 şi, pe termen lung, chiar de a realiza o producţie de oţel aproape fără CO2. Hidrogenul generat din surse regenerabile va înlocui carbonul necesar anterior pentru topirea minereului de fier. Cele trei furnale care funcţionează în prezent vor trebui înlocuite treptat cu centrale cu reducţie directă şi cuptoare cu arc electric. O astfel de transformare a producerii oţelului ar putea reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 95% până în 2050.

Facilităţile nou construite au fost prezentate recent publicului din Salzgitter. Printre cei prezenţi la deschidere s-au numărat oficialităţi din partea guvernului german precum şi Dr. Johannes Teyssen, CEO al E.ON SE; Marten Bunnemann, CEO al Avacon AG, şi prof. Dr. Ing. Heinz Jörg Fuhrmann, CEO al Salzgitter AG.

Avacon operează şapte turbine eoliene nou construite, cu o capacitate totală de 30 de megawaţi pe şantierul Salzgitter AG. Salzgitter Flachstahl GmbH a instalat două unităţi de electroliză PEM de 1,25 megawaţi PEM pe amplasamentul centralei, care vor genera aproximativ 450 de metri cubi/oră de hidrogen cu o puritate mare. Hidrogenul este deja utilizat în procesul de producţie a oţelului pentru ardere şi în liniile de galvanizare la cald.

Cu "WindH2", partenerii doresc să câştige atât cunoştinţe cât şi experienţă cu producţia de energie eoliană şi hydrogen la faţa locului, precum şi înglobarea lor în procedurile şi procesele complexe ale unei siderurgii integrate. Costurile pentru întregul proiect se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Construcţia instalaţiei de electroliză a fost finanţată de KfW.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb