Samsung a cumpărat SmartThings pentru 200 milioane dolari

Companii #IT / 17 august 2014

Samsung a cumpărat SmartThings pentru 200 milioane dolari

Samsung a cumpărat start-up-ul SmartThings (care dezvoltă aplicaţii mobile în vederea utilizării telefonului ca telecomandă pentru aparatele electronice din casă), încercând să ţină pasul cu competitorii Google şi Apple în automatizarea locuinţelor, transmite Bloomberg.

Chiar dacă termenii contractului de cumpărare nu au fost făcuţi publici, valoarea tranzacţiei este estimată, de blogul IT Recode.net, la 200 milioane dolari.

SmartThings creează programe software pe care alte companii le folosesc pentru a interconecta diverse echipamente produse de ele însele. Prin intermediul acestor aplicaţii mobile, o persoană poate controla intensitatea luminii din camera unde se află sau poate primi o avertizare pe smartphone, dacă şi-a uitat cheile acasă.

Negocierile dintre cele două companii au durat două luni, conform fondatorului SmartThings, Alex Hawkinson, care a explicat că s-a hotărât să încheie această înţelegere datorită faptului că Samsung operează la nivel global, fapt ce îi va permite şi companiei sale să furnizeze aplicaţii şi echipamente pe piaţa mondială.

La începutul anului, Google a preluat, pentru 3,2 miliarde dolari, compania americană Nest Labs, care fabrică senzori şi automatizări pentru locuinţă, precum termostate şi detectoare de fum conectate la WiFi. În iunie, Apple a prezentat un set de instrumente pe care dezvoltatorii le pot folosi ca să creeze aplicaţii prin care oamenii pot controla echipamentele din locuinţe cu ajutorul iPhone-urilor.

Firma SmartThings, condusă de Alex Hawkinson, a fost fondată în 2012 şi a strâns bani cu ajutorul site-ului Kickstarter.com, din contribuţiile voluntare ale vizitatorilor, apoi a obţinut finanţări din firme cu capital de risc, printre care Greylock Partners, potrivit informaţiilor publicate pe portalul SmartThings.com.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb