SAMSUNG ŞI LG SE PREGĂTESC DE OFENSIVĂ În mai puţin de o lună vom avea smartphone-uri cu ecran curbat

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 8 octombrie 2013

Ecranele curbate reprezintă noua tendinţă în dezvoltarea viitoarelor generaţii de gadget-uri. După anunţul făcut de Samsung Electronics, luna trecută, conform căruia va lansa smartphone-ul cu ecran curbat în luna octombrie (cel mai probabil numit Galaxy Note 3 Active), compania LG Electronics a comunicat, ieri, că începe producţia în masă a display-urilor curbate, informează agenţia Reuters. Astfel, noile ecrane urmează să se regăsească pe un nou model de smartphone, care va fi lansat luna viitoare. Display-ul oferit de LG va avea 6 inch şi se va putea îndoi de sus în jos, spre deosebire de telefonul Samsung, care va beneficia de un ecran care va putea fi curbat inclusiv în părţile laterale. De asemenea, surse citate de publicaţia Gsm-arena.com, spun că noul display al celor de la LG va fi FullHD, va avea o greutate de 7,2 grame, va avea o grosime de 0,44 milimetri şi va fi format din straturi de plastic.

Noua tehnologie care se va regăsi în piaţă ar putea schimba radical piaţa dispozitivelor de ultimă generaţie dezvoltate de giganţii din domeniul tehnologiei.

Samsung, care a devenit noul lider global în domeniul telefoanelor inteligente după ce a depăşit Apsple, a prezentat un prototip de produs cu ecran flexibil încă din ianuarie, informează Reuters. Ecranele curbate se regăsesc deja pe piaţă în cazul televizoarelor cu diagonale mari. Samsung şi LG Electronics au început comercializarea dispozitivelor OLED TV cu ecran curbat în acest an. Preţurile noilor televizoare de ultimă generaţie pornesc de la 9.000 de dolari.

Conform Gsm-arena.com, companiile de cercetare de piaţă din domeniu estimează că industria ecranelor curbate va valora 1,5 miliarde de dolari în 2016 şi peste 10 miliarde de dolari trei ani mai târziu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb