Şapte angajaţi ai Complexului "Sfânta Maria", arestaţi preventiv

Andrei Stan
Miscellanea / 1 iulie 2016

Şapte angajaţi ai Complexului de Servicii Sociale "Sfânta Maria" din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1 au fost arestaţi preventiv ieri, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, într-un dosar ce vizează presupuse infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare.

"Este vorba de şapte persoane care ocupau următoarele funcţii în cadrul Complexului Sfânta Maria: medic primar psihiatru, asistent medical şi cinci educatori specializaţi. Totodată, aceeaşi instanţă a decis cercetarea în stare de libertate a altor şapte angajaţi ai Complexului de Servicii Sociale Sfânta Maria. Procurorii au dispus în urmă cu mai bine de o săptămână începerea urmării penale pentru mai mulţi angajaţi ai Complexului într-un dosar care vizează presupuse infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare", se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1, trimis redacţiei.

În centrele de plasament din Sectorul 1 sunt instituţionalizaţi 167 de copii: 28 la Centrul Sfânta Maria, 43 la Centrul Sfântul Nicolae, 33 la Centrul Sfântul Iosif, 41 la Centrul Pinocchio şi 22 la Centrul Sfântul Ştefan.

Pe 23 iunie, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 21 de suspecţi într-un dosar care vizează abuzuri comise la un centru pentru copii instituţionalizaţi din Bucureşti.

"Actele de urmărire penală vizează modalitatea frauduloasă de funcţionare a sistemului de protecţie specială a minorilor instituţionalizaţi, în cadrul unui centru din Bucureşti, în perioada 2014 - 2016 (ca urmare a unui denunţ formulat în luna noiembrie 2015)", a transmis, într-un comunicat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb