Sarkozy, reţinut pentru trafic de influenţă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iulie 2014

Sarkozy, reţinut pentru trafic de influenţă

Actualizare 08:00 Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru corupţie

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare în cursul nopţii de marţi spre miercuri pentru corupţie activă, trafic activ de influenţă şi obţinerea de informaţii prin încălcarea secretului profesional, a anunţat Parchetul naţional financiar, potrivit AFP.

Această hotărâre a intervenit după ce fostul şef al statului a fost reţinut timp de aproape 15 ore, o premieră sub cea de-a V-a Republică.

Nicolas Sarkozymai fusese pus sub acuzare într-un alt dosar, numit "Afacerea Bettencourt", însă a beneficiat de neînceperea urmării penale.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, şi înaltul magistrat de la Parchetul General al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert, l-au precedat în biroul judecătorilor care le-au adus la cunoştinţă punerea sub acuzare în acest dosar.

---

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut ieri de procurorii anticorupţie din Nanterre, în apropiere de Paris, pentru audieri într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, conform presei internaţionale. Măsura reţinerii este o premieră pentru un fost şef de stat din Franţa.

Sarkozy, în vârstă de 59 de ani, a fost adus la sediul Poliţiei din Nanterre după ce în ziua precedentă a fost reţinut pentru audieri avocatul său, Thierry Herzog. Acesta din urmă a fost reţinut alături de doi magistraţi de la Parchetul General de pe lângă Curtea de Casaţie, Gilbert Azibert şi Patrick Sassoust.

Anchetatorii vor să stabilească dacă cel care a fost preşedintele Franţei în perioada 2007-2012 a încercat să obţină informaţii de la un magistrat de rang înalt cu privire la o anchetă care-l viza, în schimbul promisiunii unui "post de prestigiu".

Totodată, în cadrul unei anchete judiciare iniţiate în 26 februarie, de Parchetul financiar, anchetatorii vor să afle dacă Sarkozy a fost informat în mod ilegal cu privire la faptul că este anchetat şi interceptat. Această măsură a fost decisă în septembrie anul trecut, într-o altă anchetă, cea referitoare la acuzaţiile de finanţare de către Muammar Gaddafi a campaniei prezidenţiale din 2007 a lui Sarkozy. Potrivit presei străine, când a descoperit că este interceptat, Sarkozy a obţinut un alt telefon, sub pseudonimul Paul Bismuth, ca să vorbească cu avocatul său.

Reţinerea lui Sarkozy reprezintă o lovitură pentru încercarea acestuia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb