SC UREX Rovinari SA intră în faliment

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 3 iunie 2005

SC UREX Rovinari SA va intra în faliment începînd din data de 10 iunie, a anunţat ieri subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, citat de Rompres. Domnia sa speră ca uzina să fie vîndută în întregul ei, nu pe bucăţi, unui investitor cu putere financiară, care să menţină profilul acesteia de reparaţii utilaje miniere şi minimum 80% din cei circa 600 de muncitori, cîţi sînt în prezent.

Dan Ilie Morega a trebuit să dezamorseze, la începutul aces-tei săptămîni, conflictul apărut între sindicatele de la SC UREX Rovinari SA şi lichidatorul judiciar SC SIOMAX SRL Tîrgu-Jiu, din cauza căruia putea să izbucnească o grevă.

Astfel, liderii sindicali actuali îl bănuiau pe lichidatorul judiciar, Mariana Somnea, de intenţii incorecte privind aplicarea procedurii de reorganizare judiciară, fostul lider sindical Vasile Goşa, fiind demis pe motiv că ar fi plănuit cu reprezentantul societăţii lichidatoare vinderea uzinei pe bucăţi, fapt care i-ar fi lăsat pe drumuri pe muncitori.

SC UREX Rovinari SA acumulase, în aprilie 2004, după folosirea cu rea credinţă de către fostul administrator, controversatul om de afaceri braşovean, Alexandru Crişan, a banilor şi a creditului de care se bucura societatea într-un scop contrar intereselor acesteia şi în folosul propriu. Societatea a acumulat astfel datorii la bugetul de stat în sumă de 679 miliarde lei.

Din cauza acestui fapt a fost întîrziată şi plata salariilor celor aproape 1.000 muncitori, care în data de 16 aprilie 2004, au declanşat un protest spontan, manifestat în mai multe zile prin blocarea Drumului European 79. Protestele au încetat abia pe 10 mai 2004, cînd Tribunalul Gorj a declarat procedura de reorganizare judiciară a SC UREX SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb