Scădere de 18% a vânzărilor de ciment ale Holcim în România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 11 noiembrie 2010

Volumul vânzărilor de ciment ale "Holcim" în România a scăzut, în primele nouă luni, cu 18,8%, comparativ cu perioada similară din 2009, iar preţurile de pe piaţa locală, calculate în lei, s-au redus cu 11%, a anunţat producătorul elveţian de materiale de construcţii. România ocupă, astfel, locul trei în rândul pieţelor europene pe care Holcim este prezent, din punctul de vedere al scăderii volumelor de ciment comercializate, după Bulgaria (-33,5%) şi Croaţia (-31,1%), informează Mediafax. Singurele creşteri au fost înregistrate în Slovacia (43,7%), Azerbaidjan (1,5%), Elveţia (1,1%) şi Cehia (0,8%).

Volumul vânzărilor de agregate ale grupului în România s-a redus cu 27,5% în perioada ianuarie-septembrie, faţă de intervalul similar din 2009, însă preţurile în lei la aceste materiale au crescut cu 10,8%.

"Sectorul european al construcţiilor a avut un avans anemic. Pe pieţele din estul şi sud-estul Europei vânzările au fost afectate de activitatea redusă în construcţii, atât pentru sectorul public, cât şi pentru cel privat. Situaţia economică, dar şi condiţiile meteo au afectat, de asemenea, negativ vânzările de agregate şi beton. Vânzările de agregate au crescut în Ungaria, Cehia şi Slovacia, iar cele de betoane au avansat în Slovacia şi Serbia", se arată în raportul financiar al Holcim.

Pe piaţa europeană, vânzările de ciment ale Holcim s-au redus cu 4,8%, la 20,1 milioane de tone. Totodată, volumele de agregate comercializate s-au diminuat cu 0,8%, la 59,5 milioane de tone. Încasările nete s-au situat la 5,136 miliarde de franci elveţieni (3,827 miliarde euro), cu 5,2% sub nivelul primelor nouă luni din 2009. Profitul EBITDA (înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizării) a scăzut cu 14%, la 855 milioane franci (637,1 milioane euro).

Holcim notează că perspectivele privind piaţa europeană pentru acest an rămân slabe. Grupul va continua să pună accent pe ameliorarea eficienţei din punctul de vedere al protecţiei mediului şi pe competitivitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb