Scăderea numărului de contribuabili şi pensionările anticipate, cauzele pentru suplimentarea bugetului asigurărilor sociale

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 august 2010

Scăderea numărului de contribuabili şi numărul tot mai mare de pensionări anticipate sunt principalele motive pentru care Guvernul se vede nevoit să transfere 4,6 miliarde lei pentru bugetul asigurărilor sociale, în cadrul rectificării bugetare care urmează să aibă loc, în perioada imediat următoare.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a susţinut, ieri, că deşi faţă de anul trecut, şomajul s-a dublat, fondul de şomaj nu este într-o situaţie precară şi a subliniat că rectificarea bugetară este absolut necesară pentru plata pensiilor până la finele anului.

Ministrul a mai precizat că proiectul legii privind venitul minim garantat urmează să fie aprobat, cel târziu, săptămâna viitoare, acesta urmând să modifice modul în care se verifică beneficiarii, relatează Agerpres: "La venitul minim garantat nu umblăm la fonduri, ci la procedură, adică n-o să mai fie acordat de primari, ci de instituţia prestaţiilor sociale. Ancheta socială va fi făcută numai cu verificarea de la centru. Cei care fac fraude sau inechităţi în domeniu urmează să fie aspru pedepsiţi prin această lege, care introduce sancţiuni majore".

Ministrul a precizat că economiile pe care Guvernul le face prin reverificarea dosarelor de prestaţii sociale nu puteau să fie luate în considerare la rectificarea bugetară, pentru că nu se poate anticipa exact care este nivelul fondurilor astfel obţinute.

Două variante pentru subvenţiile la energie termică

Ministerele de resort analizează în prezent două variante de lucru privind subvenţiile pentru energie termică, a declarat, ieri, ministrul Muncii, Mihai Şeitan. Şeitan a menţionat că ministerul pe care îl conduce, alături de Ministerul Administraţiei şi Internelor, se află într-un stadiu avansat de realizare a proiectului care urmează să fie înaintat Guvernului, privind subvenţiile la apă caldă şi căldură pentru populaţie. Beneficiarii de subvenţii ar putea să fie, pe viitor, doar persoanele cu venituri mici.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb