SCANDAL DUPĂ CONVENŢIA DEMOCRAT-LIBERALILOR: Vasile Blaga rămâne preşedintele PDL

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2013

Vasile Blaga rămâne preşedintele PDL

Elena Udrea a contestat rezultatul votului;

Traian Băsescu: "Adio Partid Democrat!"

Vasile Blaga a fost anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, în urma Convenţiei Naţionale a partidului, de sâmbătă, în faţa contracandidatelor sale Elena Udrea şi Monica Macovei.

Elena Udrea a contestat rezultatul votului, acuzând că deşi, iniţial, s-a anunţat că vor vota 4.359 de persoane, ulterior au votat 4.632 de delegaţi.

Potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader, sâmbătă, Blaga a obţinut 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei - 209. Cifrele au fost reconfimate, duminică, de preşedintele Comisiei de Organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Bălan.

Acesta din urmă a declarat, ieri, că votul a fost perfect corect şi că acesta este ultimul rezultat al tuturor contes­taţiilor.

Vasile Blaga a răspuns, sâmbătă, contestaţiei Elenei Udrea: "E greu să pierzi, şi eu am pierdut, dar niciodată nu am pus la îndoială corectitudinea şi cinstea colegilor care au numărat. Există viaţă şi după 23 martie şi treaba noastră e de a veni în faţa Consiliului Naţional de Coordonare, care să decidă o echipă puternică, care să se bată cu USL".

Vasile Blaga a spus că din punctul lui de vedere lucrurile se încheie aici şi bătălia este cu USL şi că aşteaptă o echipă unită care are trei lucruri de îndeplinit: reconstrucţia partidului, bătălia cu USL şi reconstrucţia dreptei româneşti.

Vasile Blaga a candidat cu moţiunea "România dreaptă. Politica dincolo de lozinci", moţiunea Elenei Udrea s-a intitulat "Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie", iar cea a Monicăi Macovei s-a numit "Reformiştii".

Blaga: "Obiectivul este câştigarea alegerilor din 2016"

Vasile Blaga, a prezentat, în discursul pentru delegaţii PDL, dinaintea votului, că partidul este pe un drum prost şi că este nevoie de o nouă viziune.

Acesta a precizat că are drept obiectiv câştigarea alegerilor din 2016: "Îmi iau un angajament faţă de dumneavoastră: PDL - un partid unit, pentru că va trebui să reconstruim de la firul ierbii. Obiectivul este câştigarea alegerilor din 2016 şi participarea la guvernare pe uşa din dos!".

Elena Udrea: "Partidul trebuie să se întoarcă de unde a plecat"

Elena Udrea a susţinut, în discursul de la Convenţia PDL, că partidul trebuie să se întoarcă de unde a plecat, să se reformeze, să schimbe modul de comunicare şi să devină, din nou, puternic. Conform acesteia, PDL trebuie să îşi aleagă trendul pentru a deveni un adversar politic al PSD-ului: "Este momentul adevărului pentru fiecare dintre noi, momentul în care alegem trendul pentru europarlamentare, să ajungă din nou un partid de 35% la alegeri, capabil să facă o alianţă de dreapta, un partid care se vrea adversar politic al PSD-ului, partidul acesta trebuie să fie puternic ca fiecare adversar sau partener să trateze cu noi ca de la egal la egal".

Monica Macovei: "Eu am dovedit că duc până la capăt lucrurile pe care le propun"

Monica Macovei şi-a prezentat moţiunea cu care a candidat la Convenţia PDL. "Eu nu mint ca Ponta, nu sunt coruptă ca Năstase, nu urăsc America şi Europa ca Antonescu, nu mă lepăd de Schengen, nu îmi bat joc de Justiţie ca Voiculescu", adăugând: "Eu sunt coşmarul lui Ponta, Năstase, Antonescu şi Voiculescu. Cu mine nu le merge".

Aceasta a propus delegaţilor o soluţie "radicală" de a transforma PDL într-un partid de reformişti:"Vă propun o soluţie radicală, un nou început, o cale neîncercată în politică. Vă propun să devenim un partid al reformiştilor".

Traian Băsescu: "Adio Partid Democrat!"

Radu Stroe: "Trebuie să ne gândim din nou la suspendarea preşedintelui"

Preşedintele Traian Băsescu spune, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum, "definitiv şi pentru totdeauna", "Adio, Partid Democrat".

Declaraţiile preşedintelui au atras critici din cadrul USL.

Ministrul de Interne, Radu Stroe (vicepreşedinte PNL), susţine că este inadmisibil ce a făcut preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, legat de Convenţia PDL, el adăugând: "Trebuie să ne gândim din nou la suspendare".

Totodată, liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat că "la cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui", el precizând că şeful statului a încălcat Constituţia prin mesajul publicat după Convenţia PDL, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a declarat în mesajul video postat pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", sâmbătă seară, la ora 20.34: "Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL".

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă seară, întrebat despre faptul că Traian Băsescu a spus adio partidului, că el respectă decizia preşedintelui, dar nu crede că vreodată în istorie partidul a fost o piatră de moară pentru Traian Băsescu.

Cristian Preda: Scindarea partidului e evidentă

Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirmă că a ieşit "cum nu se putea mai prost" Convenţia partidului de sâmbătă, iar scindarea formaţiunii este evidentă, el întrebându-se dacă mai poate fi salvat ceva.

"Convenţia PDL a ieşit cum nu se putea mai prost: scindarea principalului partid de opoziţie e evidentă, deşi nevoia de unitate a fost clamată aproape obsesiv, atât în discuţiile din filiale, cât şi în cadrul reuniunii de sâmbătă. Rezultatele finale au fost contestate; mesajul reformist-european a primit mai puţin de 5% din voturile delegaţilor", analizează Preda într-o postare duminică pe blogul său bilanţul evenimentului de sâmbătă de la Romexpo.

Eurodeputatul PDL care a susţinut moţiunea "reformiştilor" a Monicăi Macovei arată că la final sala a huiduit, Traian Băsescu a anunţat despărţirea de PDL, iar tabăra USL "nu şi-a ascuns satisfacţia după încheierea unei zile triste pentru democraţia din România".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca tacea, filozof ramanea... Dl. Presedinte a ratat sansa de a demonstra putina intelepciune. Nu zice nimeni ca n-are dreptate. Nu zice nimeni ca este dezamagit. Dar lumea poate zice: pai Presedintele ar trebui sa demonstreze macar asa, in fata noastra, ca este echidistant fata de partidele politice. Si apoi, problemele d-lui Presedinte au fost cu oamenii din diverse partide, nu neaparat cu partidele ca atare. Cel putin asa s-a observat. Deci, un alt proverb ar spune: "gura pacatosului adevar graieste"... din pacate pentru noi... Oamenii au idei, idei care devin strategii, strategiile devin proiecte, proiectele se materializeaza sau nu. Dar oamenii raman oameni, iar schimbarea mentalitatii lor este grava. Sper ca Presedintele nostru sa nu-si fi schimbat mentalitatea, ca atunci permite si celorlalti politicieni sa joace cu aceeasi moneda, cea cu marginile taioase, si tare mi-e c-o s-o puna de-o suspendare. Si "ce-si face omu' cu mana lui, se numeste lucru manual"...

    Si uite asa se intoarce roata istoriei, dl. presedinte dupa ce i-a furat partidul lui Roman si l-a condus cum a vrut prin slugarnicul Boc, uite ca acum nu-l mai vrea nici partidul. Probabil ca-si va face un altul, dar nu cred ca va aduna mai multi slugarnici decat incap intr-o barca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb