SCANDALUL ACHIZIŢIEI BMW-URILOR CONTINUĂ Moţiune simplă împotriva ministrului Lucian Bode

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 5 octombrie 2022

Sursă foto: Facebook / Lucian Bode

Sursă foto: Facebook / Lucian Bode

Scandalul achiziţiei publice cu dedicaţie a 60 de autoturisme BMW pentru Ministerul de Interne se va afla pe ordinea de zi a plenului de săptămâna viitoare a Camerei Deputaţilor, când ar urma să fie dezbătută şi votată moţiunea simplă introdusă ieri împotriva ministrului Lucian Bode de către deputaţii USR şi cei ai Forţei Dreptei - formaţiune politică al cărei lider este Ludovic Orban, fost premier şi fost preşedinte al PNL.

Autorii moţiunii simple susţin că Lucian Bode trebuie să plece din fruntea ministerului, având în vedere eşecul în reformarea MAI, şi că "cea mai mare reuşită" a mandatului său este "licitaţia cu dedicaţie pentru achiziţia a 600 de BMW-uri".

În moţiunea simplă este intitulată "Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat" se arată:

"După aproape doi ani de mandat la Ministerul Afacerilor Interne, nu se mai îndoieşte nimeni că prioritatea ministrului Lucian Bode este să protejeze interesele de partid, nu pe cele ale oamenilor. Iar când nu se preocupă de interesele de partid, domnul Bode se îngrijeşte de interesele infractorilor, ale clienţilor politici şi ale prietenilor şefului său direct, Klaus Iohannis. La urma urmei, ar fi putut fi altfel când ai pus în fruntea MAI un om care, pe când era ministru al Transporturilor, a dovedit că nu dă doi bani pe lege? Sau aţi uitat episodul maşinii ministrului care, depăşind pe linie continuă, pe un pod, a provocat un accident în urma căruia au fost rănite două persoane? (...) Eficienţa ministrului Bode s-a văzut când l-a ajutat pe prietenul preşedintelui Iohannis să vândă Poliţiei Române 600 de BMW-uri «de numai 32.000 de euro, fără TVA». Evident, printr-o licitaţie aranjată, cu un caiet de sarcini bine ajustat încât să câştige cine trebuie".

Semnatarii moţiunii afirmă că Lucian Bode trebuie să plece de la conducerea MAI şi pentru eşecul în implementarea programului de protejare a victimelor violenţei domestice.

"Victimele violenţei domestice sunt în continuare lipsite de protecţie, pentru că domnul Bode a considerat, şi de această dată, că legea poate fi ocolită, modificată după bunul plac. În loc să operaţionalizeze Sistemul informativ de monitorizare electronică, a venit cu OUG de amânare şi, în loc de monitorizare la nivel naţional, vom avea acoperite doar câteva judeţe. Un ministru asemenea Guvernului din care e parte: cinic şi care face economie cu victimele, nu cu privilegiile", mai arată iniţiatorii.

Un alt eşec major al ministrului Bode ar fi, potrivit autorilor moţiunii, lipsa reformării Ministerului de Interne.

"Bineînţeles că nu s-a întâmplat nicio reformă a MAI. Ce s-a întâmplat, însă, am văzut cu toţii la ştiri: poliţişti prinşi la furat în magazine, copile accidentate mortal pe trecerea de pietoni de poliţişti, poliţişti prinşi luând mită de la şoferi, şefi de poliţie care îşi ameninţă subordonaţii pentru a-i convinge să nu mai amendeze anumite firme şi aşa mai departe", se menţionează în text.

Potrivit moţiunii, sunt "ofiţeri de poliţie care nu îi apără pe cetăţeni, ci se întorc împotriva lor", iar apoi sunt "scăpaţi de orice răspundere".

"Aceasta este imaginea Poliţiei coordonate de Lucian Bode, imagine la nivel naţional, dar şi internaţional, după cum rezultă din Raportul pe 2021 al Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România", adăugă semnatarii moţiunii.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă trebuie supusă dezbaterii şi votului în plenul Camerei Deputaţilor în maximum o săptămână de la data depunerii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb