SCANDALUL EMISIILOR CUPRINDE EUROPA  Producătorii germani se confruntă cu o rechemare în masă a automobilelor

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 25 aprilie 2016

Producătorii germani se confruntă cu o rechemare în masă a automobilelor

Peste 630.000 de maşini Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen şi Renault au probleme cu emisiile

Peste 630.000 de vehicule ale mărcilor Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen şi Renault vândute în Europa au probleme la sistemele de emisii şi ar urma să fie rechemate în service, conform unei anchete a Ministerului german al Transporturilor efectuată pe fondul scandalului emisiilor la grupul Volkswagen.

Potrivit unor oficiali germani citaţi de site-ul Tagesschau.de, ancheta a constatat nereguli şi la alţi producători auto.

Tehnicienii germani au depistat că sistemele de filtrare a emisiilor se dezactivează în momentul în care temperatura exterioară depăşeşte o anumită limită, situaţie interzisă prin normele Uniunii Europene.

În acest context, Guvernul german va cere chemarea în service a cel puţin 630.000 de vehicule fabricate de companii germane. Este vorba de vehicule mărcile Audi, Mercedes, Opel, Porsche şi Volkswagen. Potrivit unor surse citate de AFP, probleme similare au fost depistate şi la autoturisme Renault.

Toate vehiculele cu probleme au fost vândute în Uniunea Europeană.

În ultimele luni, Autoritatea de Siguranţă a Traficului German, KBA, a efectuat probe privind valorile de emisie ale tuturor modelelor din Germania.

Sursele au declarat că producătorilor de automobile le-a fost transmis să facă modificări la dispozitivele care întrerup sistemele pentru a elimina emisiile nocive din eşapament la temperaturi specifice.

Percheziţii la PSA Peugeot Citroen efectuate de ofiţerii antifraudă

Direcţia Generală a Concurenţei, Consumului şi a Înlăturării Fraudei (DGCCRF) a percheziţionat, săptămâna trecută, birourile companiei şi a ridicat documente, ca parte a investigaţiei privind depăşirea emisiilor de dioxid de carbon şi oxizi de azot, transmit DPA şi BBC.

În ianuarie, ofiţerii antifraudă au efectuat o serie de percheziţii şi la birourile Renault, ceea ce a dus la scăderea semnificativă a acţiunilor la bursă.

Reprezentanţii PSA Peugeot Citroen au dat asigurări că vor coopera deplin cu autorităţile şi că în toate ţările în care operează grupul francez nivelul emisiilor vehiculelor nu depăşeşte limitele legale. DGCCRF nu a dat publicităţii nici un comunicat privind percheziţia, limitele privind emisiile de dioxid de carbon şi oxizii de azot.

Luna aceasta, compania a estimat că veniturile sale ar urma să crească cu 10% până în 2018 şi cu încă 5% până în 2021. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, PSA va lansa în fiecare an un model nou pentru fiecare dintre cele trei branduri ale sale, Peugeot, Citroen şi DS. De asemenea, vor fi dezvoltate şapte modele hibride şi patru vehicule electrice.

Statul francez deţine o participaţie de 14% în Peugeot şi are două locuri în Consiliul de Administraţie, în urma pachetului de asistenţă financiară de trei miliarde de euro, care a salvat acum trei ani compania de la faliment. De asemenea, grupul chinez Dongfeng deţine 14% din producătorul auto francez.

În 2015, PSA Peugeot Citroen a înregistrat un profit înainte de taxe de 899 milioane de euro, după pierderi de 706 milioane de euro în 2014, pe fondul reducerii de costuri şi îmbunătăţirii pieţei auto europene.

Guvernul francez a înfiinţat o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, după ce grupul auto german Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante. Recent, Guvernul francez a anunţat că 11 automobile, provenite atât de la producători francezi cât şi internaţionali, au fost testate iar rezultatele au arătat că niciun alt producător, în afară de Volkswagen, nu a utilizat un software care să falsifice rezultatele testelor de poluare. Însă, rezultatele au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte automobile produse de companii străine, depăşesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon şi oxizii de azot.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Daimler investighează nivelul emisiilor vehiculelor diesel în SUA

Producătorul auto german Daimler AG a deschis o investigaţie internă privind modul în care a verificat în SUA nivelul emisiilor vehiculelor diesel, transmit Deutsche Welle şi DPA.

Proprietarul brandului Mercedes-Benz a anunţat că efectuează verificările la solicitarea Departamentului Justiţiei.

"Daimler cooperează deplin cu autorităţile, va investiga posibilele nereguli şi, desigur, va adopta toate măsurile necesare", se arată într-un comunicat al grupului german.

Daimler AG se confruntă cu un nou proces în SUA pentru că ar fi manipulat emisiile vehiculelor diesel, a anunţat luna aceasta firma de avocatură care reprezintă şi proprietarii de vehicule Volkswagen implicate în scandalul emisiilor.

Proprietarii unor modele Mercedes din 13 state acuză firma mamă Daimler că le-ar fi vândut maşini care poluează mai mult decât a informat compania auto. Reclamanţii susţin că Daimler a inclus un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, similar cu cel folosit de Volkswagen.

În plângere se arată că modelul diesel Mercedes BlueTEC, prezentat în reclame ca fiind "prietenos cu mediul", îi induce în eroare pe consumatori.

Reprezentanţii Daimler au apreciat că plângerea este nefondată. Un purtător de cuvânt a declarat că toate vehiculele companiei îndeplinesc cerinţele legale. Vineri, grupul german a precizat că investigaţia Departamentului Justiţiei nu are legătură cu model diesel Mercedes BlueTEC. Daimler a dezminţit în mod repetat că ar fi falsificat testele privind nivelul emisiilor, potrivit Agerpres.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Maşinile din Marea Britanie emit de şase ori mai multe noxe decât este declarat

Maşinile diesel de pe şoselele Marii Britanii emit, în condiţii normale de trafic, noxe de şase ori mai mari decât nivelul declarat prin testele de laborator, scrie Bloomberg.

Marea Britanie a testat peste 37 de modele diferite şi nu a descoperit nicio dovadă că ar avea software sau dispozitive care să învingă testele de emisie, în afară de Volkswagen.

În acelaşi timp, toate maşinile testate în condiţii reale de trafic au depăşit cu mult nivelul admis de poluare.

"Testele noastre arată că nu am detectat nicio urmă de manipulare a testelor emisiilor, cum erau cele folosite de grupul VW, la alţi producători. Aceste teste au fost făcute pe un număr mai mare de motoare", a spus Patrick McLoughlin, secretar de stat în ministerul Transporturilor din Anglia.

Acţiunile companiilor auto, în declin puternic

Acţiunile companiilor auto au înregistrat scăderi puternice vineri, pe pieţele externe, după apariţia informaţiei potrivit căreia un număr de aproximativ 630.000 de automobile produse de constructorii germani Porsche, Volkswagen Opel, Audi şi Mercedes urmează să fie rechemate la service în Europa pentru rezolvarea unei probleme la sistemul software care gestionează emisiile poluante.

Totodată, piaţa a fost influenţată de ştirea potrivit căreia Direcţia Generală a Concurenţei, Consumului şi a Înlăturării Fraudei (DGCCRF) din Franţa a percheziţionat birourile companiei PSA "Peugeot Citroen", ridicând documente ca parte a investigaţiei privind depăşirea emisiilor de dioxid de carbon şi oxizi de azot.

Acţiunile "Peugeot" SA, cel mai mare constructor auto din Franţa, s-au depreciat cu 1,7% vineri, la Bursa din Paris, atingând 13,86 euro, iar cele ale rivalului mai mic "Renault" SA - cu 0,4%, la 87,34 euro.

Titlurile "General Motors" Co., compania americană care deţine marca Opel, au înregistrat un declin de 1,5% la Bursa din New York, afişând un preţ de 32,18 dolari.

Acţiunile "Porsche Automobil Holding" SE din Germania au scăzut cu 1,7% pe piaţa din SUA, la 5,38 dolari.

Titlurile companiei germane "Daimler" AG (proprietarul brandului Mercedes) au coborât cu 4,9% la Frankfurt, atingând 62,50 euro, iar cele ale "Audi" AG - cu 3,2%, la 649,66 euro. Acţiunile grupului german "Volkswagen" AG (care deţine brandul Audi) au pierdut 1,3%, ajungând la 136,61 euro.

"Volkswagen" a informat, vineri, că a înregistrat o pierdere netă de 1,58 miliarde de euro în anul 2015, după ce a fost nevoit să economisească 16,2 miliarde de euro ca să facă faţă costurilor scandalului manipulării emisiilor poluante.

Pierderile din 2015 vin după ce, în 2014, "Volkswagen" a înregistrat un profit net de 10,85 miliarde de euro.

Potrivit unui purtător de cuvânt al "Volkswagen", este pentru prima dată după 1993 când grupul înregistrează pierderi anuale.

V.R.

8,75 % dintre vehiculele oprite de inspectorii RAR depăşeau nivelul maxim admis

8,75 % dintre vehiculele oprite inspectorii Registrului Auto Român (RAR) depăşeau nivelul maxim admis, în urma analizei emisiilor poluante, potrivit unui comunicat al RAR care precizează că peste 20.300 de vehicule au fost inspectate tehnic în trafic de către inspectorii Registrului Auto Român, în primele trei luni ale acestui an.

Producătorii de maşini diesel au ajuns în centrul atenţiei, după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De la Mercedes nu ma asteptam.

    Castigatorul detasat e Bmw cu cat le-a crescut actiunile ? 

    Niciodata nu am reusit sa inteleg de ce este lasat Dacia din ani 80 sa circule si la masini noi se cere Euro 6. Oricum arderea din Benzina si Motorina natura nu o poate asimila. Arderea gazului o poate asimila, frunzele plantelor.

    Culmea Gm sa comenteze cand in Sua au motoare de 6000 cm3, smogul la ei e ca la ei acasa. 

    1. Au facut si englezii un test. Te crucesti sa vezi la Euro 5 cat de mult cresc emisiile fata de norma legala.

      Iar la Euro 6, printre cele mai putin poluante (adica creste peste nivelul legal, dar foarte putin) este un X5. Deci BMW nu par sa-si bage picioarele. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb