SCHIMB DE MANAGEMENT LA FORD CRAIOVA Ford Otosan promite investiţii de 490 milioane euro în următorii trei ani

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 6 iulie 2022

Ford Otosan promite investiţii de 490 milioane euro în următorii trei ani

În anul 2024, fabrica Ford din Craiova va realiza primul autoturism complet electric

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că primul autovehicul complet electric va fi produs în ţara noastră, începând din anul 2024, la fabrica Ford din Craiova, unitate care a fost preluată oficial, ieri, de către compania turcă Ford Otosan.

"Este un transfer care vine cu o investiţie de 490 milioane euro în următorii trei ani. Este o investiţie care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule, şi ceea ce este de subliniat este că, începând cu anul 2024, va fi produs primul autovehicul complet electric", a spus premierul.

Potrivit şefului Guvernului, investiţiile noi care vor fi realizate în capacitatea de producţie de la Craiova vor fi însoţite de o serie de obligaţii, de angajamente la nivelul Guvernului, pentru a susţine tranziţia de la motoarele pe combustie la motoarele complet electrice.

"Practic, prin această investiţie, Ford Craiova vine şi sprijină proiectele guvernamentale, pentru a ne atinge obiectivele asumate la nivelul Uniunii Europene, pentru o tranziţie verde, pentru a reuşi să ne asigurăm că din anul 2035 vom folosi autovehicule cu emisii de carbon zero şi de asemenea, ne ajută ca pe orizontală, să putem să dezvoltăm capacităţi de producţie care să sprijine aceste întreg demers al sectorului de business din România", a spus Nicolae Ciucă. În privinţa dezvoltării infrastructurii pentru maşinile electrice, şeful Executivului a menţionat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede realizarea în ţara noastră, până la finalul anului 2026, 18.000 de staţii de încărcat, din care 13.000 sunt finanţate din fonduri europene şi 5.000 vor fi finanţate de la bugetul de stat.

Conform planurilor celor de la Ford Otosan, la Craiova ar urma să fie produse în acest an 250.000 de vehicule, iar anul viitor 272.000 de vehicule, fapt care va fi concretizat şi în 600 locuri noi de muncă în cadrul fabricii din capitala Băniei.

Menţionăm că în 14 martie 2022, Ford a anunţat că fabrica de la Craiova va produce noua generaţie a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât şi în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producţie în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

În Turcia, după noi investiţii, grupul Otosan va ajunge la o capacitate anuală de 650.000 de unităţi, iar cu fabrica de la Craiova, grupul turc va depăşi capacitatea de 900.000 de unităţi/an.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb