Schneider Electric a realizat instalaţiile la cel mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei

J.P.
Companii / 17 septembrie 2020

Schneider Electric România a realizat întregul sistem de gestionare a energiei electrice al celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei, situat la km 19 al autostrăzii A1, depozit mare cât 20 de stadioane de fotbal la un loc, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Fiind vorba despre o clădire cu o suprafaţă de 126.000 mp, cu cerinţe specifice de funcţionare, soluţiile propuse de Schneider Electric au răspuns unui set de nevoi ale beneficiarului, pornind de la disponibilitatea maximă a energiei electrice şi reducerea timpilor de întrerupere, până la monitorizarea consumurilor în vederea reducerii eventualelor pierderi. Depozitul, extrem de tehnologizat, îi permite beneficiarului să asigure un timp şi mai scurt pentru livrarea comenzilor pe care le primeşte.

Lucian Enaru, Director General Schneider Electric România şi Republica Moldova: "Am ajuns să preţuim tot mai mult în ultima vreme automatizarea şi digitalizarea şi să le înţelegem beneficiile, nu numai pe cele economice, dar şi pe cele care vizează uşurinţa în utilizare. În special pentru asemenea centre logistice, care asigură servicii cu limite de timp drastice, digitalizarea instalaţiilor electrice este extrem de importantă; ea sprijină activităţile de întreţinere şi reduce riscurile de întreruperi neplanificate în alimentarea cu energie electrică. Am fost privilegiaţi, în această situaţie, să avem un dialog comun atât cu beneficiarul cât şi cu constructorul, cu toţii înţelegând că pentru ca o construcţie nouă de asemenea amploare să fie viabilă o perioadă lungă de timp, trebuie să privim în viitor atunci când o echipăm."

Ca parte a proiectului, Schneider Electric a furnizat o soluţie EcoStruxure de distribuţie a energiei electrice formată din tablouri electrice Prisma Plus, comunicante, asamblate de partenerul companiei, TIAB Constanţa. Arhitectura cuprinde 36 de tablouri, cel mai mare număr de panouri comunicante şi integrate pana acum în soluţia BMS ( Building Management System) în Romania si înglobează aproximativ 600 de disjunctoare din gama Acti 9, echipate cu contacte auxiliare de poziţie de nivel scăzut, conectate la interfeţe de comunicaţie Smartlink.

Disjunctoarele de putere, NSX, Masterpact, echipate cu declanşatoare de tip Micrologic 5.0E conectate prin interfeţele IFE şi IFM, împreună cu contoarele electrice cu comunicaţie Modbus, au pus bazele unui sistem eficient de gestiune electrică, necesar pe perioada de funcţionare a clădirii.

Pe parcursul implementării soluţiei, Schneider Electric a colaborat excelent cu constructorul, instalatorul şi cu tablotierul, aceştia fiind jucătorii cheie pentru asigurarea succesului proiectului.

"Dispunem, şi în România, atat de soluţii de ultimă oră, cât şi de specialişti care creează proiecte specifice pentru clienţi din orice domeniu şi de orice mărime," a spus Lucian Enaru. "În acest caz, ne-am bucurat că am putut aduce soluţia EcoStruxure Power într-un proiect de asemenea amploare. Câştigurile rezultate din automatizări sunt întotdeauna însemnate, astfel încât, o soluţie de complexitate mare, cu implicaţii puternice în business-ul clientului atât ca economii cât şi prin prisma asigurării continuităţii operaţiunilor îşi poate demonstra valoarea într-un mod concret şi tangibil."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb