Schulz: "Am fost surprins de observaţiile lui Băsescu, o să îl întreb personal ce a vrut să spună"

A.C.
Politică / 27 aprilie 2014

Schulz: "Am fost surprins de observaţiile lui Băsescu, o să îl întreb personal ce a vrut să spună"

Preşedintele PE, Martin Schulz a declarat, astăzi, după lansarea eurocandidaţilor PSD-UNPR-PC, că a fost surprins de observaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, menţionând că şeful statului nu i-a citit cu atenţie declaraţiile şi că îl va întreba personal la ce anume s-a referit, potrivit surselor din presă.

"Am fost surprins de observaţiile preşedintelui Traian Băsescu. L-am respectat întotdeauna din punct de vedere instituţional, ca preşedinte al României. În ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu am discutat despre Schengen, am susţinut accesul României în spaţiul Schengen, astfel că am fost un pic surprins de ceea ce a spus despre mine. O să îl întreb personal la ce anume s-a referit, nu am înţeles", a declarat Martin Schulz, la finalul evenimentului de la Romexpo.

Preşedintele PE a explicat la ce s-a referit când a vorbit despre anexarea Crimeii, arătând că "este o încălcare teribilă a legilor internaţionale, iar Rusia este obligată să respecte regulile internaţionale".

"De aceea, sancţiunile sunt justificate. Am declarat că trebuie să căutăm soluţii diplomatice, în ultimă instanţă. Putem discuta. Dacă este o nouă ameninţare, la adresa Moldovei, de exemplu, trebuie să mărim aceste sancţiuni. Şi am spus că trebuie să informăm cetăţenii noştri că sancţiunile la adresa Federaţiei Ruse ne afectează şi pe noi. Acest lucru am spus, şi sunt surprins de afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, cred că nu a citit cu atenţie", a mai afirmat Martin Schulz.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că este importantă o prezenţă bună la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului şef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt împlinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.

Traian Băsescu a declarat că ar fi important de dezbătut în eurocampanie motivele pentru care să fie condusă Comisia Europeană, de acum înainte, de Jean Claude Junker sau de Martin Schultz, "mai ales dacă privim lucrurile prin prisma ultimelor declaraţii şi acţiuni ale socialiştilor".

"Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt împlinit şi asta e, şi trebuie să fim liniştiţi. Probabil o asemenea abordare ar avea şi dacă se întâmplă şi alte evoluţii negative, în defavoarea României", a spus Băsescu.

Preşedintele a explicat că se poate face o dezbatere pe acesată temă, şi anume ce este în avantajul Românei, să avem un preşedinte al Comisiei Europene socialist sau un un preşedinte de Comisie din spectrul PPE.

"Nu mai vorbim de faptul că trebuie să ne uităm şi la dimensiunile ţărilor, nu cumva riscăm să creăm o forţă incredibilă unui singur stat care, oricum, este extrem de influent prin crearea condiţiilor ca domnul Schultz să devină preşedinte al Comisiei Europene?", a mai spus Băsescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. D-l Basescu este presedintele Romaniei sau propagandistul miscarii populare?

    1. Este Presedintele si aparatorul intereselor romanilor; chiar si a celor indobitociti. 

      Draga Anonim,

      daca ai fi citit mai atent raspunsul domnului Schulz ai fi inteles nucleul mesajului domnului Basescu, care este ,bineinteles dupa propria opinie, nici mai mult nici mai putin decat raspunsul la oinia politica a domnului presedinte al parlamentului european. "L-am respectat întotdeauna din punct de vedere instituţional, ca preşedinte al României". Domnul Schulz poate fi un excelent negociator in cadrul relatiilor Rusia-Europa, deoarece in 24.02.2014 in Frankfurter Rundschau titra" Intotdeauna luati in considerare si Rusia". Se pare ca vocea sa a fost la fel de mult auzita , ca si atunci cand pleda ca Parlamentul European sa fie prezent la lucrarile Consiliului si nu sa fie lasat ca aprod la sala de sedinte. De aceea exprimarea domnului Presedinte "Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt împlinit şi asta e, şi trebuie să fim liniştiţi. Probabil o asemenea abordare ar avea şi dacă se întâmplă şi alte evoluţii negative, în defavoarea României" nu este altceva decat o neluare in considerare a parerilor anterioare, asa cum sunt cele din februarie 2014. Iar aici nu este de asemenea nici mai mult nici mai putin decat raspunsul la declaratia domnului Schulz din 28.06.2012 atunci cand domnul Schuz isi exprima "prietenia" la nivel uman cu domnul prim-ministru. Totusi la intrebarea mea ce este mai important Austeritate sau Crestere Economica (pe google cautare Bruxelles Wachstum si primul rezultat alegeti) a raspuns ca a economisi e bine, a investi e bine. De aceea actuala credibilitate pe care o ofera domnului prim-ministru nu este altceva, decat o exprimare a prieteniei la nivel individual, daca vreti pentru cronicari un raport financiar individual. Raportul financiar consolidat, cel al ideilor , principiilor s-ar putea sa fie totusi diferit fata de cel individual. Ca domnul Schulz este alegerea perfecta pentru Parlamentul European este o alta tematica, domnia sa facand din Parlamentul European o institutie viabila si nu doar un notar al Uniunii care ia in considerare maretele decizii de genul " IN ESENTA IDENTICE"- vezi decizia din 07.03.2012 referitoare la ajutorul de stat care ar fi fost acordat pentru Oltchim. 

    Depinde cum se comporta :-)

    Nu este de asemenea nimic altceva decat o declaratie a aceluiasi domn Schulz in 28.06.2012. Poate chiar ar fi bine sa o traducem. Eu am adaugat spunand ca TOTI SUNTEM PRIETENI DEOARECE AVEM ACELEASI INTERESE". La care domnia sa a zambit cu foarte multa intelepciune. Oare aceasta afirmatie va fi primita ca o intarire a declaratiei din 28 iunie? ""Cine e dusmanul lui Basescu e prietenul nostru si o sa-l votam sa fie presedintele CE, liderul european care sa aduca nu doar Romania, ci si Europa inapoi la solidaritate, dezvoltare, acele valori care au stat la baza constituirii UE", a mai spus Ponta.....Poate ne va spune in emisiunea domnului Gadea....Sa-i uram mult succes!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb