Se anunţă schimbări în acţionariatul "Cemacon" Zalău

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 august 2010

Se anunţă schimbări în acţionariatul "Cemacon" Zalău

Surse din companie au spus, pentru ziarul BURSA, că unii acţionari intenţionează să îşi crească participaţia

Trei acţionari ai "Cemacon" Zalău (simbol CEON), care deţin cumulat circa 14% din companie, au solicitat convocarea unei Adunări Generale pentru alegerea unui nou Consiliu de Adminis-traţie prin metoda votului cumulativ, la doar trei luni după ce acţionarii societăţii au ales actualul CA.

Solicitarea pare cu atât mai neobişnuită cu cât doi din cei trei acţionari, Ioan Crehul, preşedintele-director general al societăţii, şi Ştefan Elekes, au fost aleşi administratori în AGA de la finele lunii aprilie. Aceştia sunt secondaţi, în demersul lor, de Ioan Câlb, director comercial la "Ceramica Service".

Motivele care au determinat cei trei acţionari să ceară alegerea unui nou Consiliu de Administraţie prevestesc schimbări în acţionariatul companiei, prilejuite de o majorare de capital asupra căreia actualii acţionari urmează să se pronunţe la următoarea AGA.

Actualul Consiliu de Administraţie a anunţat recent că va propune acţionarilor majorarea capitalului social al companiei cu suma maximă de 4,88 milioane de lei. Surse din companie au declarat, pentru ziarul BURSA, că administratorii "Cemacon" urmează să se întâlnească, în cursul acestei săptămâni, şi să convoace AGA, având pe ordinea de zi majorarea capitalului social şi alegerea unui noi CA.

Aceleaşi surse ne-au mai spus că se poartă negocieri între actualii acţionari ai "Cemacon" pentru ca unii dintre ei să îşi crească participaţia în contextul viitoarei majorări de capital. Alegerea unui alt Consiliul de Administraţie ar urma să reflecte noul echilibru de forţe din cadrul acţionariatului "Cemacon".

Contactat de ziarul Bursa, Miron Martin, reprezentantul "Broker" Cluj în Con-siliul de Adminis-traţie al "Cemacon", nu a dorit să comenteze solicitarea celor trei acţionari, precizând că, deocamdată, nu se întâmplă nimic concret în cadrul societăţii. "Schimbări în acţionariat au loc, practic, în fiecare zi. Deocamdată, nu am ce să comentez", a spus reprezentantul "Broker".

"Cemacon" a promovat la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti la începutul lunii aprilie, acţiunile CEON fiind tranzacţionate până atunci pe segmentul Ras-daq. Compania are o capitalizare bursieră de 32 milioane de lei, potrivit preţului de 0,13 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de vineri. "Broker" Cluj are o participaţie de 10,13% din companie, iar "Eurorom Trade & Investment" este raportată cu o participaţie de 5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb