SEBASTIAN BOBU, SYMMETRICA: "Estimăm creşterea vânzărilor în magazinele de bricolaj"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 14 octombrie 2015

"Estimăm creşterea vânzărilor în magazinele de bricolaj"

Producătorul local de borduri şi pavele Symmetrica vizează o creştere a prezenţei în reţelele de magazine de tip Do-It-Yourself (DIY), pentru următorii trei ani, în condiţiile scăderii investiţiilor publice din ultima perioadă, după cum a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al companiei.

Potrivit sursei citate, aproximativ 10% din clienţii Symmetrica provin din magazinele de bricolaj, întrucât acestea au o gamă mai largă de produse pentru amenajarea curţii şi a casei.

Sebastian Bobu a precizat: "Odată cu lansarea gamelor adresate proiectelor rezidenţiale, ne aşteptăm la o majorare a comenzilor din această zonă (n.r. DIY), de circa 3% anual, pentru următorii 3 ani. Comparativ cu 2014, când vânzările companiei în reţelele DIY reprezentau circa 7% din total, în acest an vor ajunge la 10%".

În opinia sa, spre deosebire de showroom-urile producătorilor, magazinele DIY sunt mult mai atractive pentru clienţi, datorită proximităţii şi a serviciilor oferite de către acestea.

"În astfel de magazine, cel mai important aspect este interesul şi dedicarea consultanţilor. Chiar dacă un client este convins că va achiziţiona un produs care i-a plăcut, specialiştii au rolul de a-l ghida şi de a-i oferi soluţii adecvate nevoilor sale", a adăugat reprezentantul Symmetrica.

Compania menţine estimările privind creşterea cifrei de afaceri anuale cu circa 5%, până la peste 77 de milioane de lei (circa 17,5 milioane euro).

Symmetrica este o companie 100% românească, înfiinţată în 1994, a cărei primă fabrică a fost inaugurată cinci ani mai târziu la Vereşti, în judeţul Suceava. Celelalte unităţi de producţie ale firmei sunt la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer, Braşov (2012) şi Cociu, Bistriţa-Năsăud (2012).

În primul semestru, Symmetrica a înregistrat o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de prima jumătate a anului trecut.

Potrivit reprezentanţilor companiei, primele şase luni ale anului au cunoscut o cerere pe segmentul rezidenţial, compensând lipsa investiţiilor în infrastructură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb