Producătorul local de borduri şi pavele Symmetrica vizează o creştere a prezenţei în reţelele de magazine de tip Do-It-Yourself (DIY), pentru următorii trei ani, în condiţiile scăderii investiţiilor publice din ultima perioadă, după cum a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al companiei.
Potrivit sursei citate, aproximativ 10% din clienţii Symmetrica provin din magazinele de bricolaj, întrucât acestea au o gamă mai largă de produse pentru amenajarea curţii şi a casei.
Sebastian Bobu a precizat: "Odată cu lansarea gamelor adresate proiectelor rezidenţiale, ne aşteptăm la o majorare a comenzilor din această zonă (n.r. DIY), de circa 3% anual, pentru următorii 3 ani. Comparativ cu 2014, când vânzările companiei în reţelele DIY reprezentau circa 7% din total, în acest an vor ajunge la 10%".
În opinia sa, spre deosebire de showroom-urile producătorilor, magazinele DIY sunt mult mai atractive pentru clienţi, datorită proximităţii şi a serviciilor oferite de către acestea.
"În astfel de magazine, cel mai important aspect este interesul şi dedicarea consultanţilor. Chiar dacă un client este convins că va achiziţiona un produs care i-a plăcut, specialiştii au rolul de a-l ghida şi de a-i oferi soluţii adecvate nevoilor sale", a adăugat reprezentantul Symmetrica.
Compania menţine estimările privind creşterea cifrei de afaceri anuale cu circa 5%, până la peste 77 de milioane de lei (circa 17,5 milioane euro).
Symmetrica este o companie 100% românească, înfiinţată în 1994, a cărei primă fabrică a fost inaugurată cinci ani mai târziu la Vereşti, în judeţul Suceava. Celelalte unităţi de producţie ale firmei sunt la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer, Braşov (2012) şi Cociu, Bistriţa-Năsăud (2012).
În primul semestru, Symmetrica a înregistrat o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de prima jumătate a anului trecut.
Potrivit reprezentanţilor companiei, primele şase luni ale anului au cunoscut o cerere pe segmentul rezidenţial, compensând lipsa investiţiilor în infrastructură.