Sebastian Burduja: "100.000 persoane vor beneficia de instruire pentru competenţe digitale în cadrul bibliotecilor"

I.A.
Politică / 27 aprilie 2023

Sebastian Burduja: "100.000 persoane vor beneficia de instruire pentru competenţe digitale în cadrul bibliotecilor"

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat astăzi că, prin proiectele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 100.000 persoane vor beneficia de instruire pentru competenţe digitale în cadrul bibliotecilor, transformate în hub-uri de învăţare, 30.000 de funcţionari publici vor fi instruiţi pentru dobândirea competenţelor digitale, iar angajaţii din cel puţin 2000 de IMM-uri vor fi instruiţi în competenţe digitale avansate, potrivit news.ro.

Sebastian Burduja a participat, astăzi la dezbaterea cu privire la semnarea Acordului cadru pentru digitalizare al partenerilor sociali din România, organizată de către Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, la sediul Guvernului României.

Ministerul precizează: "Subsecvent acordului european dintre cei 4 parteneri sociali europeni (SMEunited, Business Europe, ETUC şi CEEP), acordul cadru care urmează a fi semnat spre finalul anului reprezintă angajamentul comun al partenerilor sociali din România privind digitalizarea relaţiilor de muncă în ceea ce priveşte noile oportunităţi de angajare, creşterea productivităţii, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă sau cele mai noi modalităţi de organizare a muncii".

Sebastian Burduja a spus: "Când vorbim despre serviciile publice digitale, România se clasează pe ultimul loc în ceea ce priveşte indicatorii-cheie, respectiv serviciile publice digitale pentru cetăţeni şi întreprinderi, utilizatorii de servicii de e-guvernare şi formularele precompletate. Cooperarea cu mediul de afaceri este esenţială. Nu poate doar Guvernul să formeze competenţe digitale, trebuie şi mediul privat".

El a precizat că a pornit un dialog şi am semnat deja acorduri cu companii mari pentru competenţe digitale.

Ministerul a mai declarat: "Prin proiectele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 100.000 persoane vor beneficia de instruire pentru competenţe digitale în cadrul bibliotecilor, transformate în hub-uri de învăţare, 30.000 de funcţionari publici vor fi instruiţi pentru dobândirea competenţelor digitale, iar angajaţii din cel puţin 2000 de IMM-uri vor fi instruiţi în competenţe digitale avansate".

Pe întreg parcursul întâlnirii de astăzi, reprezentanţii autorităţilor publice centrale, instituţii cu atribuţii în procesul de digitalizare a muncii precum şi partenerii sociali reprezentativi la nivel naţional au abordat propuneri pentru o mai bună utilizare a fondurilor în formarea profesională şi în domeniul digitalizării şi transformării inteligente a IMM-urilor, mai arată Ministerul cercetării.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. INDIVIDUL ESTE COMPLET RUPT DE REALITATE ! PRIN DIGITALIZARE RAPIDĂ ȘI FORȚATĂ ROMÂNIA ESTE BLOCATĂ ! ROMÂNIA NU ESTE PREGĂTITĂ PENTRU DIGITALIZARE ! AȘA CUM NU ESTE PREGĂTITĂ PENTRU MONEDA UNICĂ ȘI ... SCHENGEN ! ...

    se organizeaza si pentru pensionari ?

    1. poate numai pentru noua generație ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb