SEBASTIAN BUŞI: "Vrem să eficientizăm activitatea PBM şi să dezvoltăm un cadru formal de dialog continuu cu dezvoltatorii."

Comunicate de presă / 18 martie 2021

"Vrem să eficientizăm activitatea PBM şi să dezvoltăm un cadru formal de dialog continuu cu dezvoltatorii."

A avut loc prima întâlnire a Primăriei Bucureşti cu piaţa imobiliară după suspendarea P.U.Z.-urilor de sector, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Trebuie schimbat narativul din spaţiul public. Nu dorim disconfort în Bucureşti şi ne asumăm public că nu vom avea şantiere blocate în Capitală. Se impun măsuri de corecţie la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că instituţia este total ineficientă acum şi lucrăm în acest moment la proiecte de digitalizare, proiecte de Parteneriat Public - Privat sau soluţii de concesiuni publice. De exemplu, pe terenurile care azi sunt în curs de autorizare dorim să stimulăm parcări supraetajate, prin granturi publice, care ulterior să rămână la dezvoltatori,", a declarat Stelian Bujduveanu, Viceprimar al Bucureştiului, în cadrul unei mese rotunde organizate de BUCHAREST REAL ESTATE CLUB cu reprezentanţii companiilor imobiliare şi reprezentanţii Primăriei Bucureşti. La eveniment au participat de asemenea Sebastian Buşi - Consilier General PMB, Preşedintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul PMB şi Constantin Hazarian, Preşedinte, Comisia de Urbanism şi Amenajarea teritoriului, PMB.

"Trebuie să urgentăm finalizarea Planului Urbanistic General, pentru că unele reglementări se suprapun, precum străzi care apar peste cladiri existente. Vrem să corectăm aceste probleme pentru a da drumul la predictibilitate pentru mediul de business şi a nu mai permite abateri de la legislaţia de urbanism. Ne vom reîntâlni peste 3 luni şi vom prezenta stadiul măsurii", a mai spus Viceprimarul Bucureştiului în cadrul evenimentului.

"Ne dorim stabilitate şi predictibilitate pentru mediul de afaceri care investeşte în Bucureşti, asigurând totodată principii sănătoase pentru dezvoltarea oraşului şi protejând spaţiile verzi din Capitală. Proiectele de dezvoltare din Bucureşti nu se vor opri şi vor funcţiona în baza Planului Urbanistic General. În perioada următoare vrem să dezvoltăm un cadru formal şi continuu de dialog cu piaţa imobiliară şi societatea civilă, pentru a putea avea consultări publice înainte de deciziile cu asemenea impact ale Primăriei. Aşteptăm în acest sens, prin intermediul asociaţiilor din domeniu, toate propunerile de eficientizare urbană din partea dezvoltatorilor, care cunosc cel mai bine aspectele legale, de birocraţie şi comerciale cu care se confruntă zi de zi," a declarat în cadrul evenimentului Sebastian Buşi, Consilier General şi Preşedintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul PMB.

"Nu trebuie stigmatizată toată piaţa imobiliară, iar suspendarea temporară a P.U.Z.-urilor Coodonatoare ale Sectoarelor nu îi vizează pe investitorii corecţi, care dezvoltă în parametri legali, plătesc taxe şi asigură locuri de muncă. Această acţiune constituie un prilej pentru Administraţia PMB de a le reanaliza şi corecta acolo unde sesizează erori. Acest efort trebuie dublat de o accelerare a realizării unui nou Plan Urbanistic General, care să conducă la o dezvoltare durabilă, strategică, accelerată, la mai multă predictibilitate şi transparenţă în domeniul imobiliar şi la o dezvoltare a infrastructurii la nivelul intregii Capitale," a declarat Constantin Hazarian, Preşedinte, Comisia de Urbanism şi Amenajarea teritoriului, PMB.

Masa rotunda organizată de BUCHAREST REAL ESTATE CLUB cu reprezentanţii investitorilor imobiliari şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti a avut loc în contextul în care Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti a decis la finalul lunii februarie suspendarea Planurilor Urbanistice din cinci sectoare pentru o durată de 12 luni.

"Ne bucură deschiderea spre dialog a reprezentanţilor Primăriei Bucureşti şi dorim să transmitem în continuare că, aşa cum se întâmplă în marile capitale europene, orice decizie de amploare a Primăriei Generale ar trebui să aibă o componentă de consultare cu mediul de afaceri, care contribuie deja de ani de zile nu doar la schimbarea la faţă a Bucureştiului, ci şi la atractivitatea oraşului pentru alt tip de investiţii, creşterea turismului ş.a.. Vom iniţia în continuare astfel de întâlniri consultative între Municipalitate şi mediul de business, pentru a asigura o platformă coerentă şi transparentă de dialog", a declarat Despina Ponomarenco, Preşedinte BUCHAREST REAL ESTATE CLUB.

"Transparenţa administratiei locale şi predictibilitatea legislativă sunt criterii cheie care ghidează investitorii în procesul decizional. Pentru a atrage investiţii sustenabile, avem nevoie de dialog şi suport din partea administraţiei, aşa cum se întâmplă în toate capitalele europene," a declarat Antoanela Comşa, Preşedinte AREI - Asociaţia Investitorilor Imobiliari şi General Manager Gran Via Real Estate, un investitor spaniol cu peste 2.000 de proiecte livrate în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb