ŞEFUL DSVSA BRAŞOV, DESPRE GRIPA AVIARĂ: ''Boala nu evoluează în judeţ, dar vrem să luăm măsuri preventiv''

G.U.
Miscellanea / 10 mai 2021

''Boala nu evoluează în judeţ, dar vrem să luăm măsuri preventiv''

Autorităţile locale au luat o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului gripei aviare în contextul apariţiei unor focare la o fermă din judeţul Mureş şi în gospodăriile populaţiei din judeţul Harghita, directorul DSVSA Braşov, Valter Enache, subliniind astăzi, într-o conferinţă de presă, că, în prezent, în judeţ nu evoluează niciun focar, informează Agerpres.

Şeful DSVSA a menţionat, în conferinţa de presă, că deocamdată nu se cunoaşte dacă pui contaminaţi din exploataţia de la Mureş au fost vânduţi în judeţul Braşov.

"Boala nu evoluează în judeţul Braşov, nu avem niciun motiv de a crea o stare de agitaţie sau de îngrijorare, însă vrem să luăm proactiv toate măsurile preventive, având în vedere că pentru gripa aviară nu există vaccin", a afirmat Valter Enache.

Acesta a subliniat că Braşovul are, în fermele sale comerciale, aproximativ 60% din efectivele de păsări ale României şi "aceasta creează un factor de risc foarte ridicat" pe fondul apariţiei gripei aviare în judeţele Mureş şi Harghita, notează sursa citată.

Conform directorului DSVSA, măsurile luate vizează întărirea controalelor pe care poliţia rutieră le efectuează în ce priveşte transporturile de mărfuri, în special de păsări şi furaje, precum şi monitorizarea condiţiilor de biosecuritate din fermele comerciale de profil.

În context, Enache a menţionat că o serie de controale au fost desfăşurate, vineri, la comercianţii care vând păsări vii.

"Există comercianţi din judeţ care nu respectă normele legale, transportând cu mijloace neautorizate furaje şi păsări care ar putea fi contaminate. (...) Am verificat vineri toate magazinele care comercializează pui de-o zi, pui 'zburaţi' (de 2-3 săptămâni - n.r.) şi furaje şi am avut două situaţii necorespunzătoare pentru care am aplicat sancţiuni, la magazinele din Codlea şi Făgăraş", a spus şeful DSVSA Braşov.

În ceea ce priveşte gospodăriile populaţiei, el a făcut recomandarea ca o singură persoană, echipată corespunzător, să hrănească, în această perioadă păsările, iar crescătorii de raţe şi gâşte să nu le mai scoată pe cursurile de ape, adăugând că activitatea Asociaţiilor de vânători "a fost redusă spre zero".

"Am solicitat medicilor veterinari să facă verificări permanente privind starea de sănătate a păsărilor din gospodării", a mai adăugat directorul DSVSA Braşov.

De asemenea, el a menţionat că între autorităţile braşovene şi cele din judeţele învecinate, în special Mureş şi Harghita, "există o comunicare permanentă" cu privire la modul de evoluţie a bolii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb